VOLENDAM - Het is alweer ruim tien jaar geleden dat het affiche tussen FC Volendam en FC Twente voor het laatst op het programma stond. De latere nummer twee van de Eredivisie ging er destijds aan de Dijk met een krappe 1-2 overwinning vandoor. Komende vrijdag is de Keuken Kampioen Divisie het podium waarop de teams mogen bepalen wie zich de sterkste mag noemen. In het KRAS Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Na negen ongeslagen wedstrijden op een rij kwam er afgelopen vrijdag een einde aan de fraaie reeks die FC Volendam recent neerzette. NEC zorgde in eigen huis dat het team van Hans de Koning weer met beide voeten op de grond staat. In het eerste half uur had FC Volendam de wedstrijd in handen en kwam het verdiend op een 0-1 voorsprong door een treffer van Boy Deul. Een aantal vlijmscherpe Nijmeegse counters was de Volendammers daarna te machtig, waardoor de thuisploeg uit kon lopen naar 5-1.

Het was sowieso een speelronde met veel opmerkelijke uitslagen. Zo verloren koplopers Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles met respectievelijk 3-0 (van hekkensluiter Helmond Sport) en 5-1 (van Jong PSV), maakte lijstaanvoerder van de tweede periode TOP Oss met 0-5 een lelijke uitglijder tegen Roda JC en kreeg FC Twente thuis klop van de beloften van Ajax: 2-5. Het blijkt andermaal dat de ploegen in de Keuken Kampioen Divisie aan elkaar gewaagd zijn en niemand zich kan veroorloven om op halve kracht een wedstrijd in te gaan.

FC Twente niet in beste vorm
Dat beseft de eerstvolgende tegenstander uit Enschede ook, waar de druk om te promoveren groot is. De Tukkers zullen met de huidige vijfde plaats niet helemaal tevreden zijn, maar de achterstand op de nieuwe koploper FC Den Bosch is slechts vier punten. Met drie nederlagen in de laatste vier duels steekt FC Twente niet in zijn beste vorm. Behalve tegen Jong Ajax verloor het thuis van Go Ahead Eagles (0-1) en op bezoek bij FC Den Bosch (2-1). Daarnaast mist het komende vrijdag door schorsingen Cristian Gonzalez, Tim Hölscher en Aitor Cantalapiedra. Desondanks kunnen de roodhemden een elftal op de been brengen dat meedoet om het kampioenschap, met onder andere topscorer Tom Boere (negen treffers), routinier Wout Brama en voormalig jeugdspeler van FC Barcelona Javier Espinosa.

De laatste thuisoverwinning van FC Volendam op FC Twente dateert uit 2003. In het Eredivisie-seizoen wonnen de Volendammers zelfs beide confrontaties met de Tukkers. Thuis won het met 2-0 door twee treffers van Dion Esajas. De laatste editie ging zoals eerder vermeld met 1-2 verloren. Rowin van Zaanen kon met zijn goal de doelpunten van Theo Janssen en Eljero Elia net niet goedmaken

Laatste edities
21-09-08 | FC Volendam – FC Twente: 1-2 (Rowin van Zaanen)
03-12-03 | FC Volendam – FC Twente: 2-0 (Dion Esajas 2x)24-08-97 | FC Volendam – FC Twente: 0-0
01-12-96 | FC Volendam – FC Twente: 0-1
20-08-95 | FC Volendam – FC Twente: 1-3 (Radoslav Samardžić).

De wedstrijd staat onder leiding van de 27-jarige Sander van der Eijk. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Vandeursen en Weterings. Kick-off is vanavond om 20.00 uur.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor dit Eredivisiewaardige affiche? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning.

Twitter
De wedstrijd is weer via het Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #voltwe.