HEERHUGOWAARD - Een benutte strafschop van Didier Karregat zorgde ervoor dat EVC drie belangrijke punten heeft gepakt in de uitwedstrijd bij Reiger Boys. De ploeg van trainer/coach Tom Brouwers passeerden daarmee de Heerhugowaarders op de ranglijst en staan nu vijfde in de 3e Klasse A.

De Edammers herstelden zich met de zege voor de thuisnederlaag een week eerder tegen HCSC. In Heerhugowaard was het geen verheffende pot voetbal, maar de spanning vergoedde een hoop. Na een sterk begin van de thuisploeg die het meeste balbezit hadden zonder tot al te veel kansen te komen, viel de beslissing in de 25e minuut. Verdediger Leijdeckers maakte een overtreding op Ruben bond en volgens scheidsrechter Stuurman gebeurde dit binnen het strafschopgebied. Karrefgat bleef oog in oog met keeper Van Duijn uiterst koelbloedig vanaf elf meter. De thuisploeg schakelde hierna en probeerde EVC weer onder druk te zetten, maar de Edammers hielden stand tot de rust.

In de tweede helft werd het allemaal wat onvriendelijker. Arbiter Stuurman zou in totaal zeven keer geel trekken, waaronder vier voor EVC-spelers, en het spel lag veelvuldig stil door blessurebehandelingen. Een strijdbaar EVC was echter niet van plan de zege uit handen te geven en ondanks twee goede kansen voor Inecia hield keeper Bakker de nul en gingen de drie punten mee de tas in.

Komende zaterdag 23 februari speelt EVC thuis tegen ZCFC (15.00 uur)

Reiger Boys - EVC 0-1 (0-1)
25. Karregat (pen.) 0-1

Foto's: DP Sportfotografie