VOLENDAM - Het zijn drukke dagen voor de spelers van FC Volendam. Drie dagen na de verre uitwedstrijd tegen MVV staat vanavond alweer de volgende tegenstander te wachten: FC Dordrecht. En dat is voor de Volendammers een tegenstander waar het, gezien het verleden, graag tegen speelt. Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het KRAS Stadion.

Sinds de eeuwwisseling ontving FC Volendam de Schapenkoppen vijftien keer. Slechts één keer liep Volendam in die confrontaties tegen een nederlaag aan. Zevenmaal werd het duel beslist in Volendams voordeel, waaronder de wedstrijd van afgelopen seizoen. Kevin Visser (2x) Enzo Stroo en Gerry Vlak verzorgden toen de Volendamse goals in de 4-1 overwinning. In 2010 werd met de 6-1 winstpartij de grootste zege geboekt. Ook het duel aan de Krommedijk eerder dit seizoen werd in een driepunter omgezet. Toen was Cas Peters de grote man met twee treffers: 1-2.

Maandag goed voor de dag
Sowieso komen de Volendammers redelijk goed voor de dag wanneer het op maandag moet aantreden. Dit seizoen werd er nog niet verloren op maandag. Van Jong Ajax werd met 1-3 gewonnen, terwijl het begin maart de punten deelde met Jong AZ (1-1). Sinds het seizoen 2016/’17 speelde Volendam dertien keer op maandag. Zes duels werden in winst omgezet en vier keer eindigde het in een gelijkspel. In de vijf thuisduels die in het in die periode op maandag speelde ging er slechts één verloren. De laatste keer dat FC Volendam op maandag thuis speelde werd Jong AZ met 4-1 verslagen. Anthony Berenstein, Teije ten Den (2x) en Kevin Visser waren toen trefzeker.

Sinds de winterstop pakt tegenstander FC Dordrecht aanzienlijk meer punten. Zo won het de uitduels bij Jong AZ (0-1), Helmond Sport (1-2) en SC Cambuur (1-3). Het versloeg daarnaast Roda JC in eigen huis met 3-2. Vorige week liep het team van de Portugese trainer Cláudio Braga op bezoek bij FC Eindhoven met de 8-1 nederlaag tegen een enorme dreun aan. Het is de vraag hoe de Zuid-Hollanders zich daarvan herstellen. Jeremy Cijntje is topscorer bij Dordrecht. Daarnaast beschikt het sinds de winterstop over de gevaarlijke Feyenoord-huurling Crysensio Summerville.

Laatste vijf seizoenen
16-02-18 | FC Volendam – FC Dordrecht: 4-1 (Kevin Visser 2x, Enzo Stroo, Gerry Vlak)
03-03-17 | FC Volendam – FC Dordrecht: 1-1 (Jack Tuijp)
22-01-16 | FC Volendam – FC Dordrecht: 2-2 (Soufiane Laghmouchi, Bert Steltenpool)
01-12-13 | FC Volendam – FC Dordrecht: 2-2 (Tom Overtoom, Ludcinio Marengo)
25-02-13 | FC Volendam – FC Dordrecht: 6-1 (Michiel Kramer, Raymond Fafiani, Gerry Koning, Ludcinio Marengo, Jack Tuijp, Robert Mühren).

De wedstrijd staat onder leiding van de 25-jarige Marc Nagtegaal. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Nanninga en Miedema. Kick-off is maandagavond om 20.00 uur.