HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft ook de derde wedstrijd in de voorjaarspoule in winst weten om te zetten en is vooralsnog de koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot wist RKAV Volendam met 8-3 te kloppen.

De Heerhugowaarders deden in eigen huis snel zaken want feitelijk was het duel voor de rust al beslist. Dit kwam met name door het verschil in efficiëntie want de Volendammers kregen wel degelijk kansen, maar keeper Barry de Wit was dikwijls een sta in de weg voor de gasten. De uitblinkende Younes Daari was wat dat betreft een stuk koelbloediger want het duel was net twaalf minuten op gang toen hij al voor een spatzuivere hattrick had gezorgd. Na de tegengoal van Kevin Mühren stond Daari ook aan de basis van de 4-1 van Kevin van Londen. Mo Darri en nogmaals Daari tilden de stand nog voor de rust naar 6-1.

Door de ruime voorsprong was de tweede helft een formaliteit en ongewild nam de thuisploeg een beetje gas terug al was men ook toen de betere ploeg. Martin van Eeuwijk verruime de voorsprong alvorens de gasten nog iets terug deden via Robin kwakman en een eigen doelpunt van Darri. Het slotakkoord was echter weer voor de blauw-witten toen Stefan Dol de eindstand op 8-3 bepaalde.


FC Marlène - RKAV Volendam 8-3 (6-1)

3. Younes Daari 1-0
11. Younes Daari 2-0
12. Younes Daari 3-0
13. Kevin Mühren 3-1
13. Kevin van Londen 4-1
15. Mo Darri 5-1
20. Younes Daari 6-1
28. Martin van Eeuwijk 7-1
34. Robin Kwakman 7-2
37. Mo Darri (e.d.) 7-3
38. Stefan Dol 8-3


Foto: DP Sportfotografie