VOLENDAM - De aanklager Betaald Voetbal heeft FC Volendam een geldboete opgelegd naar aanleiding van diverse wanordelijkheden tijdens verschillende wedstrijden, waaronder het afsteken van vuurwerk. De geldboete bedraagt € 5.000, waarvan € 2.500 voorwaardelijk.

Voor FC Volendam zijn deze boetes enorm veel geld. Dit geld investeert de club liever in de selectie.

Sfeeractie
FC Volendam is ontzettend blij met de steun van de supporters. De sfeer en de support die vooral de fanatieke supportersgroep van de Hekside met de wedstrijden meebrengt wordt door de spelersgroep bijzonder gewaardeerd.

FC Volendam en de supporters hebben de handen ineengeslagen om bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een sfeeractie te organiseren. Voor het beoogde vuurwerk dat hierbij wordt afgestoken, is er een akkoord nodig van de burgemeester. Ook de burgemeester is voorstander van een zo sfeervol mogelijk Kras Stadion en wil graag meewerken aan een sfeeractie. De voorwaarde die hierbij gesteld wordt, is dat er geen vuurwerk meer wordt afgestoken bij wedstrijden van FC Volendam. Met dergelijk wangedrag benadeel je de club en de andere supporters van FC Volendam. Het bestuur van FC Volendam staat achter de voorwaarde die de burgemeester stelt. De betrokken partijen houden de komende periode nauwlettend in de gaten dat de huisregels van FC Volendam door iedereen worden nageleefd.

Zowel de supporters, als de spelersgroep zouden het ontzettend jammer vinden wanneer de sfeeractie door bepaald gedrag van een klein gedeelte van de supporters niet door kan gaan. Daarnaast zit niemand te wachten op meer boetes. Doen dergelijke gevallen zich voor, dan zal FC Volendam hier op gepaste wijze tegen optreden.

Bijdrage
Wil je een bijdrage leveren aan de sfeeractie? Dat kan via deze link.