VOLENDAM - Na vier duels zonder winst is FC Volendam erop gebrand om vrijdag in eigen huis drie punten te pakken. Tijdens de twaalfde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie komt Jong AZ op bezoek. De aftrap in het Kras Stadion is om 20.00 uur.


De 3-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles op de Adelaarshorst is nog niet helemaal van het netvlies gesleten, maar veel tijd om naar het verleden te kijken is er niet. Voor FC Volendam breekt een belangrijke periode aan. Het Nieuwe Oranje begint aan een trio wedstrijden tegen beloften elftallen, waarin er punten moeten worden gepakt. Eerst ontvangt de formatie van Win Jonk Jong AZ, een week later reist de ploeg af naar Amsterdam voor het duel met Jong Ajax en tenslotte komt FC Utrecht op bezoek. Tussendoor staat ook nog de krachtmeting met Sparta Rotterdam voor de KNVB Beker op het programma.

De onderlinge historie tussen beide clubs is nog niet heel rijk. In 2017 werd Jong AZ kampioen in de Tweede Divisie en promoveerde de ploeg naar de Eerste Divisie. De eerste twee seizoenen bleken vooral een leerschool voor de jonge Alkmaarders met een respectievelijke zestiende en achttiende plek. De resultaten deze jaargang zijn nog wat wisselvallig. De Alkmaarders wisten twee wedstrijden te winnen, waaronder het duel van afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax (3-2). Na elf wedstrijden staat Jong AZ op de zestiende plaats. Richard Sadlacek, Thijs Oosting en Des Kunst delen met drie treffers de titel van teamtopscorer.

Ook dit seizoen staan Michel Vonk en Koen Stam voor de groep bij Jong AZ. Stam was van 2010 tot en met 2012 nog jeugdtrainer bij FC Volendam. Vlak voor de transferdeadline zag het trainersduo de talentvolle aanvaller Jelle Duin op huurbasis naar Volendam. Tot nu toe wist Heemstedenaar tweemaal het net te vinden. Ook Nick Doodeman heeft een verleden bij de Alkmaarse beloftenploeg.

Wie in de eerdere twee ontmoetingen met Jong AZ altijd het doel wist te vinden is Teije ten Den. De aanvaller scoorde in twee duels driemaal tegen de provinciegenoot. De voormalig FC Volendam-speler komt nu uit voor

CE L’Hospitalet op het vierde niveau in Spanje. Hopelijk volgen de spitsen van de Palingboeren het voorbeeld van hun oud-ploeggenoot en blijven de drie punten in Volendam.

Laatste twee ontmoetingen

31-08-18 | FC Volendam - Jong AZ: 1 - 1
Teije ten Den

02-04-18 | FC Volendam - Jong AZ: 4 - 1
Anthony Berenstein, Kevin Visser & Teije Ten Den 2x

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 26-jarige Robin Hensgens. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Been en Persoon. Kick-off is vrijdagavond om 20:00 uur.

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor het duel tegen de Alkmaarse beloften? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa.