VOLENDAM - In de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Volendam in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de punten in eigen huis gehouden. Tegen Roda JC waren de oranjehemden oppermachtig met een 4-0 eindstand tot gevolg.

Eigenlijk zat de ploeg van trainer/coach Wim Jong al bij rust op rozen. Na een eerste waarschuwing van Fadiga wiens fraaie schot op de paal belandde, werd de score na negentien minuten geopend door Zakaria El Azzouzi die de bal knap in de verre hoek legt. Nadat Nick Doodeman nog een goede kans onbenut liet en keeper Nordin Bakker de gelijkmaker wist te voorkomen sloeg de thuisploeg in de slotfase toe. Jari Vlak weet een corner nog net te schampen en tot doelpunt te promoveren en vervolgens is het Doodeman die met een knappe lob de 3-0 ruststand op het scorebord brengt.

Het is vervolgens wonderbaarlijk dat die score na de pauze niet verder oploopt. Opnieuw legt FC Volendam de Limburgers de wil op en men krijgt voldoende kansen op een monsterzege. Pas in blessuretijd pikt invaller Kaars ook zijn goaltje mee op aangeven van Doodeman en kon zowel het spel als de uitslag voor vele tevreden gezichten zorgen in het vissersdorp.

FC Volendam - Roda JC 4-0 (3-0)
19. El Azzouzi 1-0