VOLENDAM - Het verschil tussen FC Volendam en Willem II was al snel merkbaar. Nadat de verdediging van de thuisclub kort achter elkaar twee keer de bal pardoes in de voeten van de tegenstander had gespeeld, was het in de vierde minuut Donis Avdijaj die uit een voorzet vanaf de linkervleugel de Tilburgers aan een 0-1 voorsprong hielp. Meteen daarna was het aan de andere kant Enzo Stroo die er bij de tegenstoot net niet in slaagde om de gelijkmaker op het bord te brengen: zijn inzet ging net over het doel.

Daarna was het Willem II dat de dienst bleef uitmaken. De thuisclub werd op eigen helft terug gedrongen en had het aan doelman Mitchel Michaelis te danken dat de schade beperkt bleef. Een schot van Donis Avdijaj ging rakelings over het heiligdom van Michaelis. Daarna wist de doelman van FC Volendam met zijn voet een doelpunt te voorkomen en had even later niet te klagen dat een kopbal van Frans Sol maar net naast de paal ging. Sol probeerde even later met een inzet zijn ploeg op een grotere voorsprong te zetten,maar Michaelis wist de inzet te keren.

Sterk optreden Michaelis
Ook inzetten van Daniel Crowley en nogmaals Donis Avdijaj waren een prooi voor de sterk pelende Michaelis. Pas na een half uur werd FC Volendam brutaal. Uit een hoekschop wist Willem II de bal van de doellijn te werken. De naar binnen trekkende Robin Schouten zag zijn inzet in handen van doelman Matthijs Branderhors eindigen. Willem II kreeg daarna een dot van een kans maar Avdijaj verprutste die. Vlak voor rust voelde de thuisclub dat de verdediging van de Tilburgers ook te nemen was. Het was Martijn Kaars die in de 41e minuut de bal in een keer op zijn pantoffel nam en de bal in de kruising liet verdwijnen, 1-1. Doelman Michaelis zorgde er met een goede redding nog voor dat met die stand de kleedkamer kon worden opgezocht door de spelers.

Kopbal
Het begin van de tweede helft was vrijwel identiek aan de eerste. Al snel namen de tricolors afstand van FC Volendam. In de 48eminuut was het spits Frans Sol die de vierhonderd meegereisde supporters liet juichen, 1-2. Willem II bleef de betere ploeg, maar FC Volendam bleef in de tegenstoten ook loeren op de gelijkmaker. Marijn Kaars wist met een uitstekende kopbal op de lat bijna voor 2-2 te tekenen, maar dat was in buitenspelpositie. De thuisclub begon in die fase steeds meer in zichzelf te geloven. En steeds beter te spelen. Robin Schouten kreeg een schietkans, haalde goed uit, maar doelman Branderhorst wenste niet te capituleren. Even daarvoor had Misha Salden Rodney Antwi ingebracht voor Nick Runderkamp. Ook Deul en Schouten werden even daarna bedankt voor hun bewezen diensten. Jari Vlak en Teije ten Den waren hun respectievelijke vervangers. Het bleef 1-2. Toch kan de thuisclub terugzien op een met name hoede tweede helft. Met vertrouwen kan vrijdag voor de competitie worden afgereisd naar Helmond Sport.

FC Volendam - Willem II
4. Avidijaj 0-1
41. Kaars 1-1
48. Sol 1-2