VOLENDAM - Het is koploper FC Volendam vrijdag niet gelukt om directe concurrent FC Emmen op grotere achterstand te zetten. De ploeg van trainer Wim Jonk stond al na een klein half uur met 2-0 voor, maar moest toch een gelijkspel toestaan.

Al na tien minuten was het raak voor FC Volendam. Van pakweg 25 meter wist Daryl van Mieghem een vrije trap in de kruising te schieten. Een kwartier later werd die score verdubbeld door Robert Mühren. Boy Deul stuurde de spits op pad en de spits bleef oog in oog met Emmen-keeper Brouwer koelbloedig voor zijn veertiende treffer van het seizoen. Bij de eerste de beste tegenaanval van FC Emmen was het echter ook gelijk raak. Jeredy Hilterman tikte geheel vrijstaand een harde voorzet van Jasin-Amin Assehnoun achter doelman Barry Lauwers. Omdat Dean James vlak voor rust recht op keeper Brouwer afschoot ging men met die 2-1 ook rusten.

Volendam-doelman Lauwers moest kort na rust weer in actie komen bij een kopbal van Oussama El Azzouzi. Bij Emmen viel voormalig Telstar-spits Reda Kharchouch zo'n twintig minuten voor tijd en dit leverde meer druk op het Volendam-doel op. De gelijkmaker viel uiteindelijk na een strafschop. Scheidsrechter Gözübüyük wees naar de stip na een overtreding van Deul, waarna Hilterman vanaf elf meter via de onderkant van de lat raak schoot. Van Mieghem had in de slotfase nog wel de winnende op zijn schoen, maar Brouwer tikte zijn afstandsschot over waardoor het bij 2-2 bleef.