VOLENDAM - Ongeacht de uitslag is er vanavond in ieder geval één team van de hatelijke nul af bij de Noord-Hollandse derby in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Volendam en Jong AZ. Beide teams zijn na twee wedstrijden nog puntloos en willen daar vrijdagavond in het Kras Stadion te Volendam verandering in brengen.

Trainer Misha Salden van de thuisploeg kan in deze wedstrijd in ieder geval beschikken over de nieuwe aankoop Cas Peters alhoewel die waarschijnlijk nog op de bank zal beginnen. Peters maakte afgelopen week de overstap van FC Emmen. Na de nederlagen tegen FC Den Bosch en Sparta kan FC Volendam wel een opsteker gebruiken al kreeg het die vorige week al door het bevredigende debuut van verdediger Darryl Bäly. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er afscheid genomen van Henny Schilder.

Ook Jong AZ van trainer Koen Stam wil graag een driepunter bijschrijven na nederlagen tegen Almere City en Cambuur Leeuwarden. Dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder doen bleek echter wel uit een oefenduel die de teams drie weken terug tegen elkaar speelden. Na een 3-1 voorsprong bij rust voor de Volendammers wisten de AZ-beloften dit toen recht te trekken met een 3-3 eindstand tot gevolg.

De wedstrijd FC Volendam-Jong AZ begint vrijdagavond om 20.00 uur in het Kras-stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Bijl.