WAALWIJK - Op papier stond er een prachtig affiche klaar in het Mandemakers Stadion: twee teams in vorm stonden tegenover elkaar. Zowel RKC Waalwijk als FC Volendam zaten in een prima flow, wat er voor zorgde dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Bij FC Volendam keerde Cas Peters na lang blessureleed terug in de basis. De jonge Dani van der Moot nam hierdoor plaats op de reservebank.

Via de behendige Feyenoord-huurling Emil Hansson zocht RKC vaak de aanval in de beginfase. Tot kansen leidde dat echter niet in het eerste kwartier. Dat Hansson degene was die de eerste goal van de avond maakte was niet verrassend. In een poging het spel snel te hervatten gooide keeper Jordi van Stappershoef de bal in een Waalwijkse voet. Vervolgens werd de Zweed in stelling gebracht en hij schoot de bal in de verre kruising binnen: 1-0.

Na een half uur bracht Boy Deul Cas Peters in kansrijke positie, maar de spits schoot op de benen van keeper Etienne Vaessen. Een minuut later lag de 2-0 binnen. Weer stond Emil Hansson aan de basis. Hij snelde de FC Volendam verdediging voorbij en Dylan Seys beukte vervolgens de bal onhoudbaar achter Jordi van Stappershoef. Een hard gelag voor het team van Hans de Koning, want feitelijk noteerde RKC slechts twee echte doelpogingen tot dat moment.

Vlak voor rust raakte captain Kevin Visser geblesseerd. Gerry Vlak was zijn vervanger. In blessuretijd was daar de aansluitingstreffer. Gerry Vlak stuurde Anthony Berenstein diep. De vleugelspeler legde de bal perfect neer voor Cas Peters: 2-1. Met dit steuntje in de rug ging FC Volendam de kleedkamer in.

Na een minuut in de tweede helft was het bijna 2-2. Na een vloeiende aanval wilde Cas Peters afdrukken, maar Boy Deul tikte de bal voor zijn voeten weg. Het tekende de manier waarop FC Volendam strijdend uit de kleedkamer kwam. Na dertien minuten ging de bal op de stip. Nick Doodeman snelde zijn man voorbij, Cas Peters schoot de bal tegen de hand van verdediger Melle Meulensteen: rood en een penalty. Boy Deul schoot onberispelijk binnen: 2-2. Even later had diezelfde Deul de 2-3 op zijn schoen na weer knap voorbereidend werk van Nick Doodeman, maar hij zocht het doel te hoog.

In plaats van een 2-3 voorsprong was het even later een 3-2 achterstand. Darren Maatsen, slechts luttele seconden in het veld, werkte van dichtbij de bal in de goal. De toeschouwers zaten nog niet op hun stoel of het was alweer gelijk. Gerry Vlak zette Cas Peters voor de keeper en de Peters liftte de bal subtiel over de doellijn: 3-3.

Een kwartier voor tijd verliet Mohamed Betti geblesseerd het veld. Gijs Smal was zijn vervanger. FC Volendam zette RKC verder onder druk, en kreeg via Darryl Baly de kans op 3-4. Een geelblauwe voet belette de verdediger om de goal te maken. Drie minuten voor tijd was het weer Baly die kon scoren, maar ditmaal ging zijn kopbal van dichtbij naast.

Vier minuten extra tijd kwamen als toetje op deze wedstrijd. Het lukte de oranjehemden niet meer om Vaessen te passeren. Het stopte in dit spectaculaire duel bij 3-3. Het publiek was de grote winnaar en FC Volendam liet zich vooral in de tweede helft van zijn goede kant zien. Bovendien verlengde het de reeks van ongeslagen wedstrijden.

RKC Waalwijk - FC Volendam 3-3 (2-1)
26. Hansson 1-0