VOLENDAM - Toen FC Volendam zijn laatste zege boekte bij SC Cambuur was Kevin Visser nog speler van amateurclub TONEGIDO, voetbalde Cas Peters in de C2 van FC Twente-Heracles combinatie en stond Hans de Koning voor de groep bij TOP Oss. Zaak voor de Volendammers om voor het eerst sinds 2007 weer eens de volle buit mee te nemen uit Leeuwarden. Met de vorm van de oranjehemden zit het in elk geval goed. Zaterdagavond vanaf 20.45 uur staat voor hen een mooie voetbalavond te wachten.

Vijftien punten uit de laatste zeven wedstrijden. FC Volendam kan fraaie statistieken voorleggen momenteel. Ook afgelopen vrijdag werd tegen MVV de ongeslagen status voortgezet. Het werd na de 3-0 voorsprong (doelpunten van Boy Deul 2x en Darryl Baly) nog even spannend, maar uiteindelijk werd met de 3-2 overwinning de punten over de streep getrokken. De Volendammers zijn daardoor gestegen naar plaats dertien in de Keuken Kampioen Divisie. De posities die aan het einde van het seizoen normaal gesproken recht geven op deelname aan de play-offs komen langzaam in zicht.

Cambuur thuis sterk
Wie traditioneel ook altijd meedingt om een plaats in de (sub)top is SC Cambuur. De Friezen bezetten de negende plaats met twintig punten, drie punten meer dan FC Volendam. Vooral thuis is Cambuur, gesteund door een fanatiek thuispubliek, moeilijk te verslaan. Vijf van de zes thuisduel dit seizoen werden gewonnen, waaronder die van twee weken geleden tegen Jong Ajax: 2-1. Alleen Roda JC kaapte de punten weg uit de Friese hoofdstad. Vorige week ging de ploeg van trainer René Hake met 2-1 onderuit bij Almere City FC. Karim Rossi en Justin Mathieu delen momenteel de topscorerstitel met elk vijf doelpunten. Voormalig FC Volendam-speler Kevin van Kippersluis volgt met drie treffers.

Elf jaar geleden
Zoals eerder vermeld moeten we elf jaar terug voor de laatste overwinning van FC Volendam op bezoek bij Cambuur. Rowin van Zaanen zorgde in het seizoen 2006/’07 voor de enige en winnende treffer. De zeven confrontaties daarna leverde drie remises en vier nederlagen op. Vorig seizoen kopte Anthony Berenstein FC Volendam naar een puntje in Leeuwarden. Het werd toen 2-2. Rodney Antwi verzorgde het andere Volendamse doelpunt.

Laatste vijf ontmoetingen
20-03-18 | SC Cambuur - FC Volendam: 2-2 (Rodney Antwi, Anthony Berenstein)
04-11-16 | SC Cambuur - FC Volendam: 2-1 (Kevin van Kippersluis)
21-12-12 | SC Cambuur - FC Volendam: 2-2 (Jack Tuijp, Maikel van der Werff)
02-03-12 | SC Cambuur - FC Volendam: 4-1 (Achmed Ahahaoui)
25-02-11 | SC Cambuur - FC Volendam: 2-2 (Rick Kruys, Melvin Platje)

De wedstrijd staat onder leiding van de 22-jarige Stan Teuben. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Koopman en Krijt. Kick-off is zaterdagavond om 20.45 uur.