LEEUWARDEN - FC Volendam laat tot nu toe een uitstekende indruk achter in de oefencampagne. Na de 1-2 zege bij De Graafschap wist de ploeg van Wim Jonk vrijdagavond fors uit te halen bij SC Cambuur (0-4).

De Friezen hadden nochtans ook een goede oefenreeks achter de rug met daarbij overwinningen op PEC Zwolle en FC Emmen. Tegen de Volendammers kwam de ploeg van Henk de Jonge er echter niet aan te pas. FC Volendam dat nog aantrad zonder Franco Antonucci, die gisteren terugkeerde en het komende seizoen van Feyenoord gehuurd gaat worden.

Na tien minuten kwam de Jonk-equipe op voorsprong toen een voorzet van Jari Vlak door Martijn Kars werd afgerond. Tien minuten later werd die score verdubbeld door Ibrahim El Kadiri na goed voorbereidend werk van Marco Tol. SC Caambuur werd sporadisch gevaarlijk, maar zelfs topscorer Robert Mühren kon keeper Roggeveen niet verrassen.

Direct na de rust liep Volendam verder uit via Nick Doodeman na een assist van El Kadiri. Deze stand bleef lang staan en beide ploegen wisselden veelvuldig. Toch kwam er nog een doelpunt bij toen Mike Eerdhuijzen koppend de eindstand op 0-4 bepaalde.