VOLENDAM - Voor de derde maal dit seizoen kunnen de FC Volendam-supporters in het eigen Kras Stadion genieten van de voetbalkunsten van het elftal van trainer Wim Jonk. De Volendammers nemen het in de zesde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie op tegen FC Dordrecht. De aftrap is om 20.00 uur.

Ondanks een regen aan kansen wist FC Volendam afgelopen zondag niet te winnen bij Almere City FC. Het werd 1-0 en die uitslag deed geen recht aan de krachtverhoudingen. De Volendammers moesten het doen zonder Francesco Antonucci, die interlandverplichtingen had met België U21. De middenvelder speelde dinsdag met 0-0 gelijk tegen de talenten van Bosnië en Herzegovina. Het talent kan dus komende vrijdag zijn debuut maken voor de Volendammers.

Vorig seizoen beleefde FC Volendam een lastige en teleurstellende avond tegen de plaatselijke FC uit Dordrecht. De bezoekers gingen met een 3-4 overwinning in de tas terug naar Zuid-Holland. Het Nieuwe Oranje kwam tot driemaal terug van een achterstand, maar het mocht niet baten. Joël Zwarts (momenteel Excelsior) was met zijn doelpunt in de slotminuut de matchwinner voor Dordrecht.

Hoog Feyenoord-gehalte

FC Dordrecht speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk thuis tegen MVV. FC Volendam eindigde vorig seizoen één plek boven FC Dordrecht (17e plek), maar de ploeg in het oranje is deze jaargang voortvarend uit de startblokken geschoten. Het elftal van de Portugese coach Cláudio Braga beleeft echter een moeizame seizoenstart met onder andere forse nederlagen tegen FC Eindhoven (5-1) en Jong Ajax (2-5). Desondanks zullen de Volendammers de tegenstander na de zure nederlaag van april jl. niet onderschatten. De Dordtse selectie bevat een hoog Feyenoord-gehalte. Zo verkasten Jari Schuurman, Nelson Amadin, Jaron Vicario, Jordie van Leeuwen naar FC Dordrecht, terwijl Jordy Wehrmann, Ramon ten Hove, Noah Lewis en Ian Smeulers op huurbasis vlieguren maken in het betaald voetbal. Op de valreep van de wedstrijd van vrijdag strikten de Schapenkoppen twee kersverse aanwinsten. Aanvaller Anass Achahbar (ex Feyenoord, PEC Zwolle en NEC) en doelman Andries Noppert, die in de voorbereiding nog meetrainde bij FC Volendam, komen het team van coach Braga versterken.

Verleden

In het verleden stonden beide ploegen al 24 keer eerder tegenover elkaar in Volendam. Elf keer stapte de thuisploeg als winnaar van het veld en vijfmaal ging de volle buit van drie punten mee naar Dordrecht. Het doelsaldo is ook aanzienlijk in het voordeel van de Volendammers, namelijk 53 om 33.

Op 25 februari 2013 boekte FC Volendam de grootste zege op Dordrecht. Het werd toen maar liefst 6-1 voor de Palingboeren. Opvallend was dat er zes verschillende doelpuntenmakers op het bord stonden die avond. Robert Mühren, Jack Tuijp, Gerry Koning, Raymond Fafiani, Michiel Kramer en Ludcinio Marengo wisten toen het net te vinden namens FC Volendam. De grootste nederlaag dateert van 22 december 2006. Ondanks de vroege openingsgoal van Michiel Hemmen trokken de Zuid-Hollanders met 1-3 aan het langste eind.

Laten we hopen dat vrijdag de 13egeen ongeluk brengt en de mannen van Jonk na 90 minuten als winnaar van het veld stappen.

Laatste vijf ontmoetingen

01-04-2019 | FC Volendam - FC Dordrecht: 3 - 4
Jari Vlak, Dani van der Moot & Cas Peters

16-02-2018 | FC Volendam - FC Dordrecht: 4 - 1
Kevin Visser 2x, Enzo Stroo & Gerry Vlak

03-03-2017 | FC Volendam - FC Dordrecht: 1 - 1
Jack Tuijp

22-01-2016 | FC Volendam - FC Dordrecht: 2 - 2
Soufiane Laghmouchi & Bert Steltenpool

01-12-2013 | FC Volendam - FC Dordrecht: 2 - 2
Tom Overtoom & Ludcinio Marengo

De wedstrijd staat onder leiding van de 30-jarige Erwin Blank. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door mevrouw Overtoom en de heer Waleveld. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor de derde thuiswedstrijd onder leiding van Wim Jonk? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa. Schreeuw Het Nieuwe Oranje naar een nieuwe overwinning in eigen huis.

Twitter & Insta Story
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #voldor.