VOLENDAM - Op Valentijnsdag samen met jouw geliefde naar jouw favoriete club? De fans van FC Volendam boffen dat de Palingboeren in eigen huis spelen op de dag van liefde. Laten de mannen van Wim Jonk de harten van de Volendammers sneller kloppen met een overwinning op Telstar in de Vissersderby? De aftrap in het Kras Stadion is om 20:00 uur.

Na de 1-1 tegen Jong AZ staat de teller van ongelsagen wedstrijden op veertien. Ondanks de zure nasmaak van het gelijkspel van afgelopen maandag blijft het een ongekend knappe serie van Het Nieuwe Oranje. Het bezet de vierde plaats en heeft net als De Graafschap (derde) en Jong Ajax (tweede) vijftig punten. Koploper Cambuur mocht iets uitlopen, maar is met een marge van vier punten nog in zicht.

Met voormalig FC Volendam-trainer Andries Jonker aan het roer draait Telstar een aardig seizoen. De Noord-Hollanders staan na 25 speelrondes op een verdienstelijke tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft met Reda Kharchouch (zestien goals) de nummer twee van de topscorerslijst in huis. Al was het vorige week voor de Telstarfans geen feest. De ploeg verloor thuis met 7-1 van NEC uit Nijmegen.

Aan de zijde van Telstar zien we sinds de winterstop Darryl Baly. De Volendamse verdediger maakt dit seizoen af op huurbasis bij de buren uit Velsen-Zuid. Ook Benaissa Benamar en de geblesseerde Anthony Berenstein hebben een verleden bij aan de Dijk. Telstar toverde deze week nog doelman Piet Velthuizen uit de hoge hoed. Eerder dit seizoen won FC Volendam de heenwedstrijd met 2-1. Francesco Antonucci en Jelle Duin tekenden voor de Volendamse treffers voordat Rashaan Fernandes wat terug kon doen voor de gastheren.

FC Volendam ontving De Witte Leeuwen al 25 keer eerder aan de Dijk. Veertien maal wonnen de Palingboeren. De grootste thuisoverwinning op Telstar dateert van januari 2010. Bij een waar doelpuntenfestijn won FC Volendam met maar liefst 6-2. Jack Tuijp 2x, Rowin van Zaanen, Paul de Lange, Tim Bakens en Michiel Kramer zorgden voor de Volendamse productie.

Zevenmaal nam Telstar de drie punten mee de bus in. Voor de grootste overwinning van de bezoekers moeten we bijna 50 jaar terug in de tijd. In 1971 zegevierde Telstar met 5-1 bij FC Volendam. Billy Bond redde toen de eer voor de thuisploeg. Bij de laatste editie van de Vissersderby in Volendam was vleugelaanvaller Nick Doodeman de matchwinner door de enige en dus winnende treffer te maken. Wordt Doodeman vrijdagavond opnieuw de man van de wedstrijd?

Laatste vijf ontmoetingen

21-12-18 | FC Volendam - SC Telstar: 1 - 0
Nick Doodeman

06-10-17 | FC Volendam - SC Telstar: 3 - 4
Joey Veerman (2x) & Enzo Stroo

19-08-16 | FC Volendam - SC Telstar: 3 - 0
Rihairo Meulens, Jack Tuijp & Gyliano van Velzen

14-03-16 | FC Volendam - SC Telstar: 3 - 0
Bert Steltenpool, Jack Tuijp en Raoul Esseboom

07-12-14 | FC Volendam - SC Telstar: 1 - 0
Henk Veerman

Scheidsrechter

De wedstrijd staat onder leiding van de 31-jarige Erwin Blank. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Fikkert en Inia.