VOLENDAM - Als er dit seizoen één overeenkomst is tussen FC Dordrecht en FC Volendam, dan is het dat beide ploegen sinds een aantal weken de weg omhoog gevonden lijken te hebben. Zowel de Schapenkoppen als het team van trainer Hans de Koning pakten in de maand oktober behoorlijk wat punten en hebben daarmee weer wat kleur op de wangen. Vrijdagavond om 20.00 uur treffen de clubs elkaar aan de Krommedijk.


Ten opzichte van het uitduel met FC Eindhoven moest FC Volendam afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax noodgedwongen vijf andere namen én een speler op een andere positie inpassen. Het uitvallen van Kevin Visser en Cas Peters tijdens de warming-up maakte de opgave voor de Volendammers om een goed resultaat neer te zetten tegen de regerend kampioen van de Keuken Kampioen Divisie extra zwaar. Het gaf de uiteindelijke 3-1 overwinning op de Amsterdammers nog meer glans. Terecht was Hans de Koning daarom ontzettend trots op zijn spelers. Boy Deul, Teije ten Den en Nick Doodeman zorgde voor de tweede Volendamse overwinning van het seizoen en alweer de vijfde ongeslagen wedstrijd op rij. Daarnaast maakte linksback Gijs Smal zijn rentree na langdurig blessureleed.

Ook FC Dordrecht kijkt na een slechte seizoenstart, met één punt uit de eerste zeven wedstrijden, weer voorzichtig omhoog. Begin oktober boekte de ploeg van trainer Gérard de Nooijer tegen Cambuur de eerste overwinning: 3-1. Onlangs werden Jong AZ (1-1) en Jong PSV (2-2) op een gelijkspel gehouden. Tegen de Eindhovense beloftenploeg maakten de Dordtenaren zelfs een 2-0 achterstand goed. Na Jong Utrecht (27) is FC Dordrecht de ploeg met de meeste tegentreffers (22). Desondanks hebben de Schapenkoppen met Daniël Breedijk, Antonio Stankov en de van Arsenal gehuurde Brandon Ormonde-Ottewille voldoende ervaring en kwaliteit in de laatste linie staan. Met drie doelpunten is Savvas Mourgos, gehuurd van Norwich City, de Dordtse topschutter.

Recht zetten
Vorig seizoen verspeelde FC Volendam in de slotfase een 1-2 voorsprong. Kevin Visser en Joey Veerman brachten de Volendammers destijds tot twee keer toe op voorsprong, maar dat was niet voldoende voor de winst. FC Volendam heeft dus wat recht te zetten. De laatste overwinning dateert uit 2015. Toen verzorgden Jack Tuijp (2x) en Kees Kwakman de doelpunten. De grootste overwinning aan de Krommedijk, tegenwoordig het Riwal Hoogwerkers Stadion, boekten de oranjehemden in 2005, toen het voor de TOTO KNVB Beker met 0-4 won. De treffers werden destijds gemaakt door Jack Tuyp, Charles Dissels (2x) en Abdelhali Chaiat.

Laatste vijf ontmoetingen
29-09-17 | FC Dordrecht - FC Volendam: 2-2 (Kevin Visser, Joey Veerman)
24-09-16 | FC Dordrecht - FC Volendam: 1-0
21-08-15 | FC Dordrecht - FC Volendam: 1-3 (Jack Tuijp 2x, Kees Kwakman)
08-03-14 | FC Dordrecht - FC Volendam: 3-3 (Henny Schilder, Gerson Sheotahul, Robert Mühren)
17-08-12 | FC Dordrecht - FC Volendam: 1-2 (Jack Tuijp, Henny Schilder)

De wedstrijd staat onder leiding van de 30-jarige Laurens Gerrets. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Waleveld en Beijer. Kick-off is vanavond om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #dorvol.