VOLENDAM - De grond op sportcomplex De Herdgang is voor FC Volendam de laatste jaren bijzonder onvruchtbaar gebleken. Nooit eerder werd er door de Volendammers in Eindhoven afgerekend met Jong PSV. Komt daar komende vrijdag verandering in? Het duel met de beloften van PSV begint om 20.00 uur.


De intenties waren er bij FC Volendam om er tegen TOP Oss een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Toch bleek de muur die TOP Oss optrok moeilijk te slechten. Op enkele goede fases na konden de Volendammers hun aanvallende intenties niet omzetten in doelrijpe kansen. Met het 0-0 gelijkspel wreven vooral de Brabantse gasten in hun handen. Afgelopen dinsdag wist een gemixt team van eerste-elftalspelers (waaronder Boy Deul) en talenten van Jong FC Volendam wél het net te vinden in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Het werd 4-1 dankzij doelpunten van Enzo Stroo (2x), Martijn Kaars en Derry John Murkin.

Bekende namen?
Jong PSV, dat veertiende staat met vijf punten, vergat afgelopen vrijdag om de drie punten mee te nemen op bezoek bij titelkandidaat NEC. Met onder andere drievoudig international Bart Ramselaar (2 goals) in de gelederen leidde de Eindhovense belofteploeg vijf minuten voor tijd nog met 2-4. Het was echter niet voldoende voor de overwinning. In blessuretijd lukte het de Nijmegenaren toch om gelijk te maken: 4-4. Of FC Volendam ook kan rekenen op de tegenstand van bekende namen bij Jong PSV weet het komende vrijdag.

Puntje
Een bezoek aan De Herdgang is voor FC Volendam de afgelopen jaren niet al te succesvol gebleken. Sinds intrede van de belofenteams in de Keuken Kampioen Divisie wist Het Andere Oranje niet te winnen in Eindhoven. Eén keer werd er een puntje gepakt; in het seizoen 2015/’16 werd het 2-2 door doelpunten van Gyliano van Velzen en Erik Schouten. Vorig jaar was het doelpunt van Marco Tol in de slotfase niet voldoende voor een resultaat: 2-1. Overigens, de vijf ontmoetingen aan De Dijk vielen allen uit in Volendams voordeel. Winst in Eindhoven is dus zeker niet uitgesloten.

Laatste vijf ontmoetingen
16-03-18 | Jong PSV – FC Volendam: 2-1 (Marco Tol)
10-04-17 | Jong PSV – FC Volendam: 2-0
12-02-16 | Jong PSV – FC Volendam: 2-2 (Gyliano van Velzen, Erik Schouten)
08-05-15 | Jong PSV – FC Volendam: 2-0
14-10-13 | Jong PSV – FC Volendam: 3-0

De 22-jarige Stan Teuben is vrijdagavond de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Waleveld en Ribbink. Kick-off is vrijdagavond om 20:00.

Twitter
De wedstrijd is weer via het Twitter-account van @fcvolendam. Hashtag van de wedstrijd is #jpsvol.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen FC Volendam en Jong PSV de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Klik dan hier!