VOLENDAM - Benaissa Benamar zal voor de tweede keer in zijn loopbaan het oranje van FC Volendam aantrekken. De 24-jarige Amsterdamse verdediger, die tussen 2012 en 2014 al uitkwam voor de jeugdopleiding van de Volendammers, wordt per direct gehuurd van FC Utrecht. Bij promotie naar de Eredivisie heeft FC Volendam tevens een optie tot overname van de verdediger bedongen.


De 1.90 meter lange centrumverdediger werd vorig jaar in de winterstop door FC Utrecht van Telstar overgenomen. Bij de "Witte Leeuwen" kende hij in 41 wedstrijden een zeer sterke periode. Helaas kon hij die verwachtingen niet waramaken in de Domstad alwaar hij sindsdien slechts zes wedstrijde speelde.

Benamar is blij terug te keren in Volendam, zo laat hij weten op de website van de club. “Ik ben superblij om hier terug te keren”, stelt Benamar. “Na een gesprek met Wim Jonk en Jasper van Leeuwen werd al snel duidelijk dat we in dezelfde richting kijken. Daardoor voelt het voor mij goed om terug te zijn op het oude nest. Ik kan niet wachten om wedstrijden te spelen voor de FC en mijn bijdrage te kunnen leveren in de promotiestrijd.”