DEN HAAG - FC Volendam heeft op het nippertje een punt overgehouden aan het uitduel bij ADO Den Haag. Aanvoerder Damon Mirani wist ver in blessuretijd raak te koppen waardoor het duel in 1-1 eindigde. De ploeg van trainer Wim Jonk komt daardoor in punten gelijk met koploper FC Emmen dat zaterdag in actie komt bij VVV-Venlo.

Zonder de zieke clubtopscorer Robert Mühren wist FC Voledam in de eerste helft geen vuist te maken. Hetzelfde ging op voor de thuisploeg waardoor men zonder doelpunten aan de thee ging.

In de tweede helft ontbrandde het duel alsnog. Aan beide kanten werd de paal geraakt, Van Mieghem voor Volendam en Cetic voor ADO Den Haag, en daarnaast waren er nog een aantal kansen. Tien minuten voor tijd kon de vrijgelaten Samy Borard uithalen en kwam de thuisploeg op voorsprong. In de blessuretijd vergat Thomas Verheijdt het duel te beslissen door op de paal te koppen. Aan de andere kant deed Mirani dat op aangeven van invaller Eerdhuizen beter: 1-1.