VOLENDAM - FC Volendam heeft op het nippertje drie punten kunnen bijschrijven door Jong Ajax in een knotsgekke slotfase te verslaan. Vijf minuten voor tijd stond de ploeg van Wim Jonk immers nog op een 0-2 achterstand, maar deze werd in de blessuretijd volledig weggepoetst: 3-2.

Het venijn zat hem duidelijk in de staart na een potje schaakvoetbal in de eerste helft waarbij de kansen schaars bleken. Kort voor rust had Martijn Kaars de beste kans op de openingstreffer, doch liep ploeggenoot Samuele Mulatierri in de weg.

Na de rust was het Jong Ajax dat het initiatief nam en keeper Roggeveen moest dan ook al twee keer handelend optreden. Na een uur spelen moet hij echter wel het antwoord schuldig blijven op een schot van Naci Unüvar na een voorzet van Sontje Hansen. Die score wordt een klein kwartier later verdubbeld door Kian Fitz-Jim.

Wat volgt is een knotsgekke slotfase waarin Joey Roggeveen eerst met een magnifieke save de 0-3 weet te voorkomen en de bal er een minuut later aan de andere kant in ligt als Zakaria El Azzouzi binnen kan glijden na voorbereidend werk van Antonucci en Johnson. FC Volendam gaat er nu vol voor en krijgt ook de volle buit want in blessuretijd weet Mulatierri eesrt de gelijkmaker in het dak van het doel te schieten en is het uiteindelijk El Azzouzi die met zijn tweede van de avond voor de volle winst zorgt: 3-2.