VOLENDAM - FC Volendam is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning op de amateurs van VV Kloetinge. Vrijdagavond wonnen de Volendammers in het KRAS Stadion met 5-0.

Al in de 5e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Kloetinge-speler Van Vooren die even later aan de andere kant van het veld de paal raakte. Vlak voor rust kopte Kevin Visser de 2-0 binnen uit een voorzet van Gijs Smal.

Trainer Hans de Koning bracht na de rust een aantal verse krachten, maar het duurde tot het laatste kwartier alvorens de score verder werd opgevoerd. Teije ten Den vond daarbij twee keer het net en de mooiste goal van de avond kwam op naam van Derry John Murkin die de eindstand op 5-0 bepaalde.

FC Volendam hervat op zondag 13 januari de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.