VOLENDAM - Het was erop of eronder voor FC Volendam tegen FC Dordrecht. Bij zowel een nederlaag als gelijkspel zou de nacompetitie immers vrijwel verkeken zijn voor de oranjehemden. De thuisclub begon voor 2545 toeschouwers opnieuw met Paul Kok in de spits. Vlak voor aanvang moest Marco Tol zich geblesseerd afmelden en liet Hans de Koning Ties Evers voor hem opdraven. Op de bank zat onder andere Dani van der Moot, de man die jl. zaterdag met vijf doelpunten een groot aandeel had in de 6-0 zege van koploper Jong Volendam bij JVC Cuyk.

In de derde minuut kwam de thuisclub met 1-0 achter door een treffer van Ossama Zammouri, die ongehinderd via het centrum alleen op doelman Mitchel Michaelis kon afgaan en met een schot in de kruising zijn ploeg dus aan een vroege voorsprong hielp. In de 8e minuut kopte Jari Vlak de bal door naar Nick Doodeman, die bijna met het hoofd doelman Bryan Janssen wist te verrassen. In de vijftiende minuut kwam Rodny Antwi goed door op de linkervleugel, gaf de bal aan Boy Deul die op zijn beurt Jari Vlak in staat stelde om voor de gelijkmaker te zorgen, 1-1. Een afstandsschuiver van Mohamed Betti wist doelman Janssen ternauwernood tot hoekschop te verwerken. Na de gelijkmaker had de thuisclub het beste van het spel, maar slaagde er niet in om echte kansen te creëren.

In de 45e minuut veroorzaakte Antwi eerst een vrije trap en toen die genomen werd, was hij het die een strafschop veroorzaakte. Daniël Breedijk wist wel raad met dit buitenkansje (1-2) en zorgde er dus voor dat de thee voor FC Dordrecht goed smaakte.

FC Volendam had dus wat recht te zetten in de tweede helft. Met goalgetter Dani van der Moot voor Ties Evers koos coach Hans de Koning voor meer aanvallende impulsen. Een slippertje van Baly leek de bezoekers een kans op een grotere voorsprong op te gaan opleveren, maar het liep gelukkig goed af voor de thuisclub. Vrijwel onmiddellijk daarna was het Paul Kok die zijn tegenstander op links uitspeelde en de bal uitstekend voorgaf aan invaller Dani van der Moot, die met en simpel tikje de bal over de doellijn schoof en voor 2-2 zorgde. Een goede redding van Michaelis, op een inzet van Zamouri, voorkwam dat FC Dordrecht opnieuw op voorspong kwam. Bij een snelle uitbraak van FC Volendam slaagde Nick Doodeman er net niet in om de bal goed voor het doel te krijgen voor de voeten van Van der Moot. Het spel golfde heen en weer. In de 67e minuut was Dani van der Moot na voorbereidend werk van Kevin Visser dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Even later werd een voorzet van Gijs Smal de lat gekopt door invaller Cas Peters. De thuisclub ging duidelijk voor de winst.

De supporters van FC Volendam juichten voor een doelpunt van Kevin Visser, maar scheidsrechter Nachtegaal besliste dat de bal al achter was geweest FC Volendam bleef aandringen, maar de counters van de bezoekers waren ook niet van gevaar ontbloot. Een harde schuiver van Zwarts ging maar net baast het het doel van Michaelis. Met Anthony Berenstein voor Gijs Smal gooide Hans de Koning er nog een extra aanvaller bij in de laatste tien minuten van de wedstrijd. FC Dordrecht werd zwaar onder druk gezet, maar hield zich staande. Dankzij een koelbloedige redding van Michaelis bleef de thuisclub in de race. In de 85e minuut moest hij bij een counter toch capituleren op een schot van Summerville, 2-3. In de 89e minuut gaf Cas Peters de thuisclub nog enige hoop door voor 3-3 te tekenen. In de 90e minuut boorde Zwarts alle hoop van FC Volendam de grond in door de winnende treffer te maken, 3-4.