VOLENDAM - Ondanks het goede spel en de hoeveelheid gecreëerde kansen staat FC Volendam na zes speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie in de middenmoot. De ploeg van trainer Wim Jonk wil meer. In de zevende speelronde trekken de Volendammers naar Velsen-Zuid voor de Vissersderby tegen SC Telstar. De aftrap is vrijdag om 20.00 uur.

Telstar kent een prima seizoenstart. De Witte Leeuwen staan onder leiding van trainer Andries Jonker na zes speelrondes met drie zeges en een gelijkspel in de subtop. Afgelopen vrijdag wonnen de Velsenaren knap met 2-1 op bezoek bij MVV. Jonker speelde in de jeugd voor FC Volendam en was van 1997-1999 assistent-trainer van Dick de Boer. In het seizoen 1999-2000, waarin de Volendammers als zeventiende eindigde, was de Amsterdammer zelfs hoofdtrainer aan de Dijk.

Anthony Berenstein verruilde deze zomer het shirt van FC Volendam voor dat van Telstar. De aanvaller speelde vorig seizoen maar liefst 33 wedstrijden voor de Palingboeren, waarin scoorde hij drie keer. Daarnaast verraste Telstar vriend en vijand vlak voor het verstrijken van de transferdeadline met het aantrekken op huurbasis van Engelsman Marcus McGuane van FC Barcelona.

FC Volendam reisde al 25 keer eerder af naar Velsen-Zuid. Slechts zesmaal wisten de Volendammers te winnen en zeven keer eindigde het in een gelijkspel. De grootste nederlaag leed Volendam anderhalf jaar geleden. Telstar was in februari vorig jaar met maar liefst 5 - 2 te sterk voor de bezoekers. Het Nieuwe Oranje stond bij rust met 5-0 achter, maar in de tweede helft wisten Enzo Stroo en Gijs Smal de Volendamse eer te redden.

De laatste overwinning dateert van januari 2017, toen Joey Veerman aantekende voor de enige en dus winnende treffer. Tweemaal wist FC Volendam met 3-0 te winnen op het veld van Telstar. Op 30 september 2012 trof Michiel Kramer tweemaal het doel en was er eigen doelpunt. Zeven jaar eerder op 25 mei 2005 tekenden Charles Dissels, Maarten Woudenberg en Sebastiaan Steur voor de Volendamse treffers.

De balans over de laatste vijf onderlinge duels tussen FC Volendam en Telstar is nagenoeg gelijk. Eenmaal won FC Volendam, eenmaal won Telstar en driemaal werd het 1 - 1. Zo ook in de laatste ontmoeting, toen Rodney Antwi de Volendamse productie verzorgde. Goed om te weten; Het Nieuwe Oranje scoorde in de laatste acht duels in en tegen Telstar.

De Volendammers worden vrijdagavond in het Rabobank IJmond stadion gesteund door een uitverkocht uitvak. Hopelijk is dit een inspiratiebron voor een mooi resultaat. Het zou de eerste overwinning buitenshuis dit seizoen betekenen.

Laatste vijf edities

26-04-2019 | SC Telstar - FC Volendam: 1 - 1
Rodney Antwi

23-02-2018 | SC Telstar - FC Volendam: 5 - 2
Enzo Stroo, Gijs Smal

27-01-2017 | SC Telstar - FC Volendam: 0 - 1
Joey Veerman

06-11-2015 | SC Telstar - FC Volendam: 1 - 1
Erik Schouten

20-02-2015 | SC Telstar - FC Volendam: 1 - 1
Kevin Brands

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 31-jarige Martin Pérez. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Frijn en Ketting. Kick-off is vrijdagavond om 20:00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer via het Twitter-account @fcvolendam te volgen, de story op Instagram, het schakelprogramma op FOX Sports 1 en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #telvol.