EMMEN - Liefst 26 wedstrijden ongeslagen blijven en vrijwel het gehele seizoen aan kop. Het was tot afgelopen vrijdag het verhaal voor FC Volendam. Vier dagen verder heeft de ploeg van trainer Wim Jonk in twee wedstrijden negen treffers moeten toestaan en is de koppositie voor FC Emmen dat maandagavond een maatje te groot was.

Vrijdag kregen de Volendammers in eigen huis nog vijf treffers om de oren (2-5), maar de verdediging leek nog niet gerepareerd in de topper tegen FC Emmen. Sterker, het leek zelfs zo lek als een mandje en de thuisploeg profiteerde voor volgepakte tribunes optimaal. Na één helft was FC Volendam feitelijk al kansloos in Drenthe gezien de 4-0 tussenstand.

Na een kwartier kwam de ploeg van Dick Lukkien op voorsprong want na een inschattingsfout van Walid Ould-Chikh weet Rui Mendes te profiteren. Behalve een schotje van Oristanio komen de Volendammers niet meer in het stuk voor en in de laastte tien minuten van de eerste helft doen de Emmenaren de gasten echt pijn. Reda Kharchouch, Miguel Araujo en nogmaals Kharchouych tillen de stand naar 4-0 en FC Volendam staat erbij en kijkt ernaar.

Na de rust kan de thuisploeg rustig achterover leunen en de wedstrijd controleren. Dat Daryl van Mieghem halverwege de tweede helft nog wel een tegentreffer mag maken is slechts een doekje voor het bloeden voor FC Volendam: 4-1.