DEVENTER - FC Volendam is voorlopig nog niet uit de hoek waar de klappen vallen. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer Misha Sladen kansloos onderuit bij koploper Go Ahead Eagles en heeft daardoor na vier wedstrijden slechts één punt verzameld.

Aanvaller Cas Peters stond voor het eerst in de basis, en vormde de voorhoede met Enzo Stroo, maar zij wisten de handen van voormalig Volendam-doelman Hobie Verhulst nauwelijks te verwarmen. Binnen het kwartier stonden de Volendammers wel al op achterstand toen een voorzet vanaf rechts door Dzephar tegen de touwen werd gekopt. Halverwege de eerste helft kreeg Kevin Visser de grootste kans op de gelijkmaker, maar kopte hij van dichtbij over en toen even later Robin Schouten de bal knullig verspeelde aan Navratil was het al voor de rust 2-0.

Een klein kwartier na de rust wist de thuisploeg opnieuw te profiteren van defensief onvermogen toen Paul Kok in de fout ging en was het Verheydt die hier dankbaar gebruik van maakte. Hiermee was de wedstrijd feitelijk beslist en in het laatste half uur gebeurde er dan nog nauwelijks iets.

Komende vrijdag 14 september gaat FC Volendam in eigen huis op jacht naar de eerste overwinning als TOP Oss op bezoek komt.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0 (2-0)
13. Orhan Dzepar 1-0