VOLENDAM - Na een periode van drie voetballoze weken barst komend weekend de Keuken Kampioen Divisie weer los. FC Volendam gaat op bezoek bij Almere City FC en is gebrand een kickstart te maken bij de hervatting van de competitie. Wedstrijden tegen de Flevolanders staan vrijwel altijd garant voor een spannende strijd. Om 14.30 uur gaan de Volendammers het gevecht aan met de Almeerders.

FC Volendam sloot het jaar 2018 positief af met een 1-0 overwinning op Telstar. Nick Doodeman bezorgde Het Andere Oranje de drie punten in het Noord-Hollandse onderonsje. Na de drie nederlagen tegen NEC, FC Twente en Roda JC kwam die winstpartij als geroepen. Zodoende ging het team van trainer Hans de Koning met een fijn gevoel het kerstreces in. De afgelopen periode werden de Volendammers op de training alweer op scherp gezet. Afgelopen vrijdag werd een 5-0 overwinning geboekt op eersteklasser Kloetinge. Doelman Jordi van Stappershoef maakte de 90 minuten vol en is weer volledig hersteld van de hersenschudding die hij in september opliep in de wedstrijd tegen Jong PSV. Hij strijdt samen met Nordin Bakker, die de afgelopen drie duels het doel van FC Volendam verdedigde, wie er zondag onder de lat staat. Collega-keeper Mitchel Michaelis is nog altijd herstellende van het letsel aan het gezicht, dat hij opliep in het duel met FC Twente. Met de doelman wordt voorzichtig omgegaan. Daarnaast is ook Marco Tol niet fit voor de wedstrijd tegen Almere City. Positief is de rentree van Erik Schouten en Joey Veerman op het trainingsveld. Het duo werkt langzaam toe naar een volledig herstel.

Griekse tour
Daar waar Volendam de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op eigen dorp afwerkte, daar sloeg Almere City zijn kamp op in het Griekse Athene. Het team van trainer Michele Santoni werkte daar een zesdaags trainingskamp af en oefende tegen een gemixt team van AEK Athene. Het won met 0-2 door goals van Kevin Luckassen en Tim Receveur. Laatstgenoemde is geschorst voor het duel met FC Volendam.

Eerder dit seizoen was Nick Doodeman verantwoordelijk voor een verdiend punt aan de Dijk. De buitenspeler maakte beide treffers in de confrontatie die eindigde in 2-2 en waar Volendam eigenlijk zelfs nog aanspraak maakte op meer. Het duel van vorig jaar eindigde in mineur, toen Volendam met 2-0 verloor en daardoor naast het ticket voor de play-offs om promotie greep. Robert Mühren zorgde er in 2013 in zijn eentje voor dat Volendam de drie punten mee naar Volendam nam: 2-3. Het was de laatste overwinning op Almeerse bodem. De 1-3 winstpartij in 2012 was de grootste overwinning in Flevoland. Jack Tuijp, Robert Mühren en Michiel Kramer verzorgden toen de treffers.

Laatste vijf onderlinge duels
28-04-18 | Almere City FC – FC Volendam: 2-0
13-01-17 | Almere City FC – FC Volendam: 2-2 (Kevin Visser, Bert Steltenpool)
19-02-16 | Almere City FC – FC Volendam: 2-2 (Jack Tuijp, Bert Steltenpool)
24-04-15 | Almere City FC – FC Volendam: 1-1 (Kevin van Kippersluis)
03-08-13 | Almere City FC – FC Volendam: 2-3 (Robert Mühren 3x)

De wedstrijd staat onder leiding van de 27-jarige Joey Kooij. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Krijt en Van Marrewijk. Kick-off is zondagmiddag om 14.30 uur.