VOLENDAM - FC Volendam heeft zondagmiddag de vissersderby tegen Telstar met 2-0 weten te winnen. Martijn Kaars opende de score na een ruim kwartier, een stand die lang bleef staan. In blessuretijd werd de eindstand bepaald door de 16-jarige debutant Lequincio Zeefuik. Naast Zeefuik mocht in de slotfase ook Robin Schulte debuteren in de equipe van Wim Jonk.

Waar FC Volendam inmiddels zeker is van deelname aan de play-offs daar staat er voor het Telstar van Andries Jonker niets meer op het spel behalve de eer. De thuisploeg startte sterk en Telstar-goalie Schendelaar moest in de openingsfase al redden op pogingen van El Kadiri en Murkin. Na een kwartier is hij echter wel kansloos op een schot in de korte hoek van Martijn Kaars. Deze stand blijft tot de rust staan al meent de thuisploeg recht te hebben op een strafschop na een mogelijke handsbal, doch hier werkt scheidsrechter Gansner niet aan mee.

Ook na rust krijgt FC Volendam kansen onder meer via Mulatierri en de jonge Calvin Twigt die een uitstekende wedstrijd speelt. De beslissing blijft echter uit en dat geeft mogelijkheden voor Telstar, zeker omdat Twigt even later zijn tweede gele kaart pakt. Plet en Eindhoven krijgen de bal echter niet langs Bakker. Inmiddels zijn Zeefuik en Schulte als debutanten in de ploeg gekomen en eerstgenoemde toont in blessuretijd direct zijn koelbloedigheid door het duel met een fraai schot in de verre hoek te beslissen: 2-0.