VOLENDAM – FC Volendam keek halverwege nog tegen een 0-2 achterstand aan en Sparta leek er met de zege vandoor te gaan. In het laatste kwartier trok de gastheer de score alsnog gelijk en hield een punt in Volendam, 2-2.

Bij Volendam keerde verdediger Marco Tol terug in de basis. Dani van der Moot verving ook tegen Cas Peters de geblesseerde Cas Peters. Bij de Rotterdammers zat Ragner Ache na maanden blessureleed weer bij de selectie.

Het duurde niet lang of de bal lag binnen. Met een van richting veranderde poging zette Laros Duarte FC Volendam op een 0-1 achterstand. De ploeg van trainer/coach Hans de Koning drukte naar voren en werd via de rechterkant enkele keren gevaarlijk, maar echte kansen bleven uit. Ook voor de bezoekers waar Lars Veldwijk de Volendamse achterhoede flink bezig hield.

Op slag van rust verdubbelde Sparta de voorsprong. Nadat een inzet van Veldwijk werd gekeerd door Jordi van Stappershoef maakte Abdou Harroui uit de daaropvolgende corner de 0-2.

Elf minuten na rust besloot Hans de Koning een wissel toe te passen. Het was Martijn Kaars die Dani van der Moot verving Nadat pogingen van Dervisoglu (redding Van Stappershoef) en Veldwijk (lat) onbenut bleven wist Volendam elf minuten voor tijd voor wat meer spanning te zorgen. Rodney Antwi pingelde door de Rotterdamse defensie heen en tekende voor de aansluitingstreffer. Drie minuten voor tijd konden de Volendamse supporters opnieuw juichen. Aanvoerder Kevin Visser haalde vanaf zo’n zestien meter vernietigend uit en trok de stand gelijk.

Volendam kreeg de beloning voor de strijdlust. In de blessuretijd wist het immers de voorsprong vast te houden en zo een punt over te houden aan het treffen met Sparta.

FC Volendam – Sparta 2-2 (0-2)
2. 0-1 Laros Duarte
44. 0-2 Abdou Harroui
79. 1-2 Rodney Antwi
87. 2-2 Kevin Visser