VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdagavond voor de vijfde keer op rij niet weten te winnen. De titelkansen voor de ploeg van trainer Wim Jonk zijn nog meer geslonken na de thuisnederlaag tegen TOP Oss: 1-2.

De thuisploeg trok gelijk ten aanval, maar stond na vier minuten al op achterstand toen een indraaiende voorzet van Jearl Margaritha achter doelman Stankovic in het net belandde. FC Volendam mocht hierna blij zijn dat de score niet verder opliep want ook Stuy van de Herik kreeg nog een goede kans en Walid Ould-Chikh kon nog maar net een inzet op de lijn keren. Diezelfde Ould-Chikh kreeg zelf de beste kans op de gelijkmaker, maar mikte naast.

Na de rust maakte Margaritha bijna zijn tweede van de avond, doch mikte op de paal. hetzelfde deed invaller Achraf Douiri aan de andere kant. De thuisploeg probeerde het nog met een slotoffensief, maar kreeg het deksel op de neus toen Dean Guezen in de uiterste slotfase de 0-2 maakte. Nog verder in de blessuretijd wist Martijn Kaars aslnog de aansluitingstreffer te maken, mar de treffer kwam te laat om nog voor een punt te kunnen zorgen.

Door de nederlaag is de achterstand van FC Volendam op koploper FC Emmen opgelopen tot vijf punten.