VOLENDAM - FC Volendam heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Wim Jonk "vergat" enkele goede kansen af te maken en zag TOP Oss een kwartier voor tijd langszij komen (1-1).


Het duel begon zoals verwacht want de thuisploeg had veruit het meeste balbezit doch de gasten uit Oss hadden hun zaakjes verdedigend op orde en probeerden er af en toe geniepig uit te komen. Halverwege de eerste helft kwam FC Volendam echter toch op voorsprong via een magnifieke vrije trap Dean James die als linksback zijn basisdebuut maakte. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze ging de thuisploeg echter niet goed om met de kansen die het kreeg. Zo schot Mo Betti in het zijnet en trof Franco Antonucci de vuisten van keeper Geens. Een oude wet is dat als je zelf je kansen niet maakt de tegenstander dat wel doet en dat geschiedde een kwartier voor tijd toen Dennis van der Heijden bij de tweede paal de gelijkmaker kon inkoppen. In de slotfase krijgt de thuisploeg alsnog de kans om de drie punten te pakken, maar de inzet van Samuel Mulattieri wordt van de lijn gehaald.

FC Volendam - TOP Oss 1-1 (1-0)
22. James 1-0
75. Van der Heijden 1-1