EINDHOVEN - Bij de start van de Keuken Kampioen Divisie hebben FC Eindhoven en FC Volendam de punten gedeeld. Met name trainer Wim Jonk van de gasten zal met dat resultaat het minst blij zijn. Vlak voor de pauze had zijn ploeg nog een 0-2 voorsprong. Nieuwkomers Damon Mirani en Daryl van Mieghem scoorden voor de Volendammers. Joey Sleegers wist met twee treffers een punt te redden voor de thuisploeg.

De van Almere City FC overgekomen Mirani opende de score voor FC Volendam toen hij in de twaalfde minuut op de juiste plek stond bij een rebound. Van Mieghem scoorde eveneens bij zijn debuut toen hij vijf minuten voor rust een vrije trap fraai binnen schoot. Een strafschop vlak voor rust, benut door Sleegers, bracht FC Eindhoven terug in de wedstrijd.

FC Volendam komt vervolgens na rust goed weg als een Eindhovense inzet op de lat eindigt, maar vergeet ook de wedstrijd te beslissen bij goede kansen voor Antonioli, Mirani en invaller Kaars en vooral als Antonioli vlak voor tijd de paal raakt. Waar FC Volendam de definitieve klap niet kan uitdelen, moet men zelfs de zege laat glippen als Sleegers zich in blessuretijd ontdoet van Visser en de bal achter keeper Stankovic prikt: 2-2.

FC Eindhoven - FC Volendam 2-2 (1-2)
12. Mirani 0-1
40. Van Mieghem 0-2
45. Sleegers (pen.) 1-2
90+3. Sleegers 2-2