DORDRECHT - Het is FC Volendam vrrijdag niet gelukt om de titelstrijd met FC Emmen spannend te houden. Op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht ging de ploeg van trainer Wim Jonk met 3-2 onderuit.

Na de promotie naar de eredivisie oogde Volendam ongeïnspireerd aan de Krommedijk. De thuisploeg was de betere ploeg en kwam terecht op voorsprong. Mauro Sevastano zorgde voor de openingsgoal en acht minuten later ging spits Stijn Meijer alleen op doelman Filip Stankovic af na een slimme steekpass van Christian Conteh. Meijer omspeelde de Volendam-keeper en tikte simpel binnen. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Robert Mühren maakte zijn 29e treffer van het seizoen na een mooie combinatie tussen Oristanio en Deul: 2-1. Bij rust was de marge echter weer twee. Een afstandsknal van Pascu ging er fraai in, waardoor de titel ver weg leek.

Na de rust vond Daryl van Mieghem de bovenkant van de lat en wist Franco Antonucci zijn eerste treffer van het seizoen te maken met een fraaie knal. Verder kwam FC Volendam niet waardoor de tiel naar FC Emmen gaat, dat eveneens verloor (1-0) bij FC Eindhoven.