AMSTERDAM - Een sterk FC Volendam heeft op De Toekomst de beloften van Ajax met 1-3 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Ondanks de 0-0 ruststand waren er ook in de eerste helft wel degelijk kansen aan beide kanten.Vlak, Kaars, Antonucci en Smal bleken kansrijk voor de gasten terwijl keeper Bakker redding moest brengen op pogingen van Gravenberch en Ekkelenkamp van Jong Ajax.

In de tweede helft weet FC Volendam vervolgens binnen een kwartier twee keer toe te slaan. Na een onderschepping van Smal wordt Doodeman bereikt die bij de eerste paal binnen tikt e vervolgens kan Marco Tol hard binnen koppen uit een corner. Gravenberch weet de spanning nog even terug te brengen, maar uiteindelijk beslist Antonucci het duel in de slotminuut met de 1-3.

Jong Ajax - FC Volendam 1-3 (0-0)
50. Doodeman 0-1