VOLENDAM - Koploper FC Volendam is het jaar 2022 goed begonnen al had men in de vissersderby tegen het laag geklasseerde Telstar nog de nodige moeite. De thuisploeg van trainer/coach Wim Jonk wist uiteindelijk met 2-1 te zegevieren.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Telstar-clubarts Marcel Reinders schoten de "Witte Leeuwen" beter uit de startblokken. Het duel was nog geen vier minuten uit toen aanvoerder Glynor Plet uit een corner kon raak koppen. Tien minuten later kwam FC Volendam goed weg toen een uithaal van Fernandes via de vingertoppen van Stankovic op de lat eindigde. Na een half uur kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en was het Daryl van Mieghem die keeper Koeman voor het eerst wist te testen. Dezelfde keeper ranselde even later een omhaal van Mike Eerdhuizen uit het doel, maar uit de corner die daarop volgde wist de verdediger alsnog koppend gelijk te maken. Nog voor de rust straft Robert Mühren geklungel van Vandermeulen af en passeerde Koeman koeltjes met zijn twintigste treffer van het seizoen: 2-1.

De tweede helft is minder aangenaam om naar te kijken, waarna Jonk enkele wissels doorvoert. Zo mag Alex Plat zijn honderdste wedstrijd in het oranje spelen en maakt Feyenoord-huurling Francesco Antonucci zijn rentree. Oristiano kan vervolgens na eeen goede aanval voor de beslissing zorgen, maar mikt net naast. Aan de andere kant mag FC Volendam Denzo Kasius dankbaar zijn die een inzet van Plet van de lijn keert. In de slotfase krijgt Mühren nog twee mogelijkheden, doch het blijft bij 2-1.

FC Volendam - Telstar 2-1 (2-1)