VOLENDAM - FC Volendam O13 is erin geslaagd om het seizoen een prachtige afsluiting te geven door de beker te winnen ten koste van FC Groningen. Na eerder in de halve finale PSV O13 op spectaculaire wijze te hebben verslagen werd het in de finale 4-1 tegen FC Groningen. FC Groningen O13 kwam niet alleen zelf met een spelersbus aan bij het KRAS Stadion maar ook met een volle supporters bus. Ook FC Volendam had genoeg supporters op de zonnige tribunes. Een mooie ambiance voor een bekerfinale.

De spanning was af te lezen op de bleke gezichtjes van de spelers. De wedstrijd begon wat rommelig maar al snel kreeg FC Volendam de overhand. Zonder echte kansen te krijgen speelden zij beter positiespel en was het wachten op de eerste kans. Een verre vrije trap van FC Volendam werd door de keeper van FC Groningen niet goed ingeschat en de bal belande achter de doellijn 1-0. Hierna werd FC Groningen wat sterker maar was het wederom FC Volendam die de tweede goal scoorde. Vlak voor rust had FC Groningen de kans om iets terug te doen maar werd de bal vlak voor de doellijn van FC Volendam weggegleden door een verdediger.

In de tweede helft was het wederom FC Volendam die scoorde. Dat FC Groningen de spreekwoordelijke eretreffer maakte was geen smet op de feestvreugde bij de Volendammers. Tegen het laatste fluitsignaal aan werd ook de 4-1 nog gemaakt en was de cup binnen.

Een topprestatie van deze ploeg die ook al voor de winter kampioen werd en promoveerde naar de hogere klasse. Bij deze willen we de jongens en begeleiding (Trainer Cees Keizer, assistent Nick Binken en teammanager Peter Jonk) hartelijk feliciteren met deze titel. Dit smaakt de komende jaren naar meer.