VOLENDAM - FC Volendam eindigde afgelopen vrijdag de serie ‘topwedstrijden’ met een verdiend punt op bezoek bij nummer twee van de ranglijst FC Den Bosch. Het komende duel tegen Helmond Sport is er een waar de Volendammers op papier weer de favoriet zijn. Een overwinning kan de ploeg van trainer Hans de Koning weer aan een positie helpen die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de play-offs. Het duel in het KRAS Stadion begint om 20.00 uur.

De Volendammers hielden gemengde gevoelens over aan de confrontatie met FC Den Bosch. Aan de ene kant is een 1-1 gelijkspel tegen de titelkandidaat zeker geen slecht resultaat. Toch realiseerde men zich ook dat er wellicht meer in had gezeten dan dat ene puntje. FC Volendam speelde volwassen en dat biedt houvast voor het restant van de competitie. Hoewel de resultaten in de afgelopen periode naar behoren zijn – Volendam verloor één van zijn laatste zes wedstrijden – pakt ook de concurrentie om deelname aan de play-offs punten. Hierdoor moeten Het Andere Oranje het nog altijd doen met een veertiende plaats. Nummer zes Roda heeft slechts zes punten meer. Het geeft aan hoe klein de verschillen zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Drie rode kaarten
Tegenstander Helmond Sport zit in de hoek waar de klappen vallen. Het won na de winterstop nog geen duel (vier verliespartijen en één gelijkspel) en liep afgelopen vrijdag in de ‘kelderkraker’ tegen FC Dordrecht tegen een 1-2 nederlaag aan. Helmond Sport eindigde die wedstrijd met acht spelers. Aanvoerder Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en Koen Wesdorp kregen in de slotfase rood en zijn er komende vrijdag dan ook niet bij. Toch hebben de Helmonders bewezen gevaarlijk uit de hoek te kunnen komen, getuige de 3-0 thuisoverwinning op Sparta Rotterdam eerder dit seizoen. Arne Naudts is met vier treffers de topscorer. Voor Volendam-aanvoerder Kevin Visser wordt het een weerzien met veel oude bekenden. Hij droeg drie seizoenen het rood-zwarte tenue van de Brabanders. Ook Hans de Koning heeft een verleden bij Helmond Sport. Hij zwaaide er in het seizoen 2011-2012 de scepter.

FC Volendam kan een prima balans weerleggen in de wedstrijd tegen Helmond Sport. Van de afgelopen zeven edities wonnen de Volendammers er vijf en verloor het er slechts één. In de openingswedstrijd van het vorige seizoen waren doelpunten van Nick Runderkamp en Teije ten Den niet genoeg voor de overwinning. Het werd destijds 2-2. Eerder dit seizoen pakte FC Volendam in de slotfase een punt op bezoek in Helmond. Martijn Kaars maakte een kwartier voor tijd de 2-2, terwijl Enzo Stroo de Volendammers vlak voor rust op een 1-0 voorsprong had gezet. De grootste overwinning dit decennium werd geboekt in het kampioensseizoen 2007/’08. Toen wonnen de oranjehemden met 4-0 door treffers van Jack Tuijp (2x), Boy Deul en Bernard Hofstede.

Laatste vijf seizoenen
18-08-17 | FC Volendam - Helmond: 2-2 (Nick Runderkamp, Teije ten Den)
10-03-17 | FC Volendam - Helmond: 1-0 (Enzo Stroo)
15-02-16 | FC Volendam - Helmond: 2-1 (Elson Hooi, Erik Schouten)
20-03-15 | FC Volendam - Helmond: 4-1 (Raymond Fafiani, Gijs Luirink, Guyon Philips, Kevin Brands)
20-09-13 | FC Volendam - Helmond: 0-3

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor deze belangrijke wedstrijd? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning!