VOLENDAM - De eerste wedstrijd op vreemde bodem voor FC Volendam is op papier gelijk een loodzware. In de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie gaan de Volendammers op bezoek bij titelkandidaat Sparta Rotterdam. Beide teams startten de competitie vorig weekend met een nipte nederlaag.

FC Volendam liep tegen FC Den Bosch tegen een ongelukkige 1-2 nederlaag aan. In een prima eerste helft schoot Joey Veerman de oranjehemden aan de leiding. Den Bosch greep in de tweede helft het overwicht en trok uiteindelijk aan het langste eind. Ook Sparta was dichtbij een resultaat. Op bezoek bij mede-degradant FC Twente maakten de Rotterdammers er een vermakelijk duel van. Uiteindelijk gingen de Tukkers er met de overwinning vandoor: 2-1. Voormalig FC Volendam-speler Lars Veldwijk maakte de treffer voor Sparta.

Metamorfose
Na de degradatie uit de Eredivisie onderging de kasteelclub een ware metamorfose. Met Royston Drenthe, Adil Auassar, Tim Coremans, Mohamed Rayhi, Suently Alberto, Giliano Wijnaldum, Lars Veldwijk, Everton Pires Tavares, Dries Wuytens en Eduard Duplan haalde het liefst tien nieuwe spelers. Daarmee hoopt trainer Henk Fraser (ook nieuw) direct een gooi te doen naar het Eredivisieschap van volgend jaar.

Laatste edities in evenwicht
In de laatste edities op het Kasteel hielden FC Volendam en Sparta elkaar redelijk in evenwicht. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen beide teams er twee en eindigde het eenmaal in een gelijkspel (0-0). Het laatste onderlinge duel in Rotterdam eindigde in een 3-1 overwinning voor Sparta. Soufiane Laghmouchi maakte toen de enige Volendamse treffer. Veel fans met een oranjehart zullen met genoegen terugdenken aan de 0-5 overwinning in augustus 2014. De goals kwamen toen van Ludcinio Marengo, Kevin van Kippersluis (2x), Brandley Kuwas en Henk Veerman.

Live op FOX Sports
De 35-jarige Edwin van de Graaf is vrijdagavond de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Hoekstra en Vandeursen. Kick off is vrijdagavond om 20:00. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 3 en is weer via het Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #spavol.