VOLENDAM - FC Volendam - FC Dordrecht (vrijdag 16 februari 20:00 uur)

FC Volendam speelt komende vrijdag om 20.00 uur thuis tegen FC Dordrecht. FC Dordrecht is de zeer trotse koploper in de derde periode. Het is nog maar een paar maanden geleden, dat de aanhang van FC Dordrecht elkaar om de hals vloog na het 1-1 gelijkspel in Volendam. De Dordtse ploeg was in een fel gevecht tegen degradatie gewikkeld met Achilles'29. De punten waren goud waard. FC Volendam had er alles aan gedaan, maar het betonblok dat FC Dordrecht had opgebouwd viel niet te slechten. Uiteindelijk degradeerde Achilles’29 en werd FC Dordrecht een langer verblijf in de Jupiler League gegund. Onverklaarbaar is het dan dat de gast van komende vrijdag nu hoge ogen gooit in de derde periode met vier wedstrijden winst.

FC Volendam leek deze score ook te gaan halen. Daarvoor moest eventjes bij De Graafschap gewonnen worden. De Superboeren hadden echter ook hun belangen. FC Volendam kwam in de eerste helft wel tot goede kansen, maar zag tot haar grote schrik dat een zeer ongelukkig moment in de laatste minuut voor de rust een goal opleverde voor De Graafschap. Na rust gooide FC Volendam alle schroom van zich af en zette met name in de laatste twintig minuten de thuisclub vast op eigen helft. Maar na de tweede goal van Diemers had alleen Joey Veerman succes in de laatste minuut van de blessuretijd. dat doelman Bednarek Man of the Match werd, zei genoeg. Daardoor heeft FC Volendam een stapje terug moeten doen in de derde periode.

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. De eerste van deze reeks is tegen de koploper. Toen FC Volendam in september in Dordrecht op bezoek was, nam het tot twee keer toe een voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar gesteund door de daar altijd zeer felle eigen aanhang boog FC Volendam in de voorlaatste minuut alsnog en moest genoegen nemen met 2-2. Een uitslag die best wel paste in de lange serie wedstrijden die beide clubs tegen elkaar gespeeld hebben. Van de 77 wedstrijden eindigden er 21 in een gelijkspel. Vier van de vijf laatste wedstrijden van FC Volendam tegen FC Dordrecht in het Kras Stadion leverden een puntendeling op. De laatste keer dat FC Volendam thuis van FC Dordrecht won, was in 2012-2013. Het werd toen 6-1 door zes verschillende doelpuntenmakers, die er alle zes niet meer bij zijn. De zeer jonge ploeg die er nu staat heeft dus de uitdagende taak opnieuw de volle winst in huis te houden. Als dat lukt, gaat FC Volendam een mooie slot van deze periode tegemoet met grote mogelijkheden. Komend weekeinde spelen alle koplopers van het periodeklassement tegen elkaar. Nummer 2 FC Emmen speelt thuis tegen nummer 4 De Graafschap en nummer 5 FC Volendam speelt thuis tegen de koploper FC Dordrecht. De kaarten zullen dus opnieuw geschud worden. Ook de nummer 6 Jong PSV en nummer 7 FC Den Bosch spelen tegen elkaar.

FC Volendam is na de winterstop met dezelfde selectie aan de tweede seizoenshelft begonnen. FC Dordrecht heeft zich daarentegen wel danig geroerd op de spelersmarkt. Het zag zes spelers hun biezen pakken onder wie Lima Duarte en Misidjan, maar verwelkomde Breedijk en Janssen van Sparta, Kok van Willem II en Bannani van Jong PSV.

De scheidsrechter van FC Volendam – FC Dordrecht is Martin van den Kerkhof. Hij wordt geassisteerd door de heren Ketting, Vandeursen en Bos. Voor Van den Kerkhof is het de alweer de achttiende keer dat hij de leiding heeft van een wedstrijd van FC Volendam. Het begon op 19 augustus 2011 met Sparta Rotterdam – FC Volendam, die in 0-0 eindigde. De laatste keer dat hij FC Volendam floot, is meer dan een jaar geleden. Op 20 januari 2017 won FC Volendam met 3-1 van FC Eindhoven onder zijn leiding.