VOLENDAM - Na de klinkende 4-1 zege in en tegen FC Eindhoven staat FC Volendam op de drempel van de periodetitel. In de laatste wedstrijd van de periode en tevens van de eerste competitiehelft van de Keuken Kampioen Divisie komt MVV uit Maastricht op bezoek. De aftrap in het Kras Stadion is om 20.00 uur.


We moeten terug naar het seizoen 2015/’16 voor de laatste periodetitel van FC Volendam. Toenmalig trainer Robert Molenaar greep na een piekfijne competitiestart de eerste periode. Cambuur Leeuwarden en Jong Ajax zijn momenteel de enige nog twee overgebleven concurrenten. Het verhaal is inmiddels bekend dat Jong Ajax niet kan promoveren en dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de laatste concurrent is in de strijd voor het ticket voor de play-offs. Saillant detail: beide ploegen spelen vrijdagavond tegen elkaar in Leeuwarden.

FC Volendam heeft alles in eigen hand. Daarom is winst tegen MVV het enige dat telt aanstaande vrijdag. Na zeven overwinningen op rij lijkt dit voor de mannen van Wim Jonk inmiddels gemeengoed. Echter zullen de bezoekers uit Limburg zich niet zomaar gewonnen geven. De laatste jaren blijkt MVV namelijk een taaie tegenstander. Doelpunten vallen in de confrontaties vaak als rijpe appelen uit de boom.

Vorig jaar won FC Volendam met 3-2 van MVV. De Palingboeren stonden na één uur spelen op een 3-0 voorsprong, echter kwamen de bezoekers in de slotfase nog sterk terug. In de historie speelde FC Volendam al 39 keer eerder thuis tegen MVV. Vijftien keer wisten de Volendammers te winnen en veertien keer was er een puntendeling. Op 21 november 1993 won FC Volendam in de Eredivisie met maar liefst 5-0. De doelpunten kwamen destijds op naam van Hans Bond 2x, Arie Opdam, Johan Steur en Miroslav Stefanović.

Voor de bezoekers was 15 mei 1960 de beste dag aan de dijk. MVV boekte toen ondanks een doelpunt van Wim Kras een 3-1 overwinning in Volendam. Dit seizoen blijven de Limburgers wat op hun honger zitten. De resultaten zijn wisselvallig, waardoor de ploeg van trainer Fuat Usta slechts de zeventiende plaats bezet op de ranglijst. Afgelopen vrijdag moest het thuis tegen Jong FC Utrecht genoegen nemen met één punt: 1-1. De man om in het oog te houden bij MVV is Anthony van den Hurk. De aanvaller is met acht goals de clubtopscorer bij de Limburgers.

Laten we hopen dat vrijdag de dertiende geen roet in het eten gooit van FC Volendam en Het Nieuwe Oranje na negentig minuten het periodeschild in de lucht steekt. Hup Volledam!

Laatste vijf ontmoetingen

09-11-18 | FC Volendam - MVV: 3 - 2
Boy Deul (2x) & Darryl Baly

12-03-18 | FC Volendam - MVV: 2 - 2
Enzo Stroo & Nick Doodeman

28-04-17 | FC Volendam - MVV: 3 - 1
Enzo Stroo, Kees Kwakman & Kevin van Kippersluis

20-09-16 | FC Volendam - MVV: 3 - 3, winst na penalty’s (KNVB-Beker)
Jack Tuijp (3x)

06-05-16 | FC Volendam - MVV: 1 - 2 (Play-offs)
Kevin van Kippersluis

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 36-jarige Siemen Mulder. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Lapar en Siebert. De aftrap in het Kras Stadion is om 20.00 uur.

Scoor je ticket
Heb je nog geen kaartje voor de beslissende wedstrijd van FC Volendam in strijd om de periodetitel? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de stadionkassa. Schreeuw Het Nieuwe Oranje naar eerste prijs van het seizoen.

Twitter
De wedstrijd is weer via het Twitter-account @fcvolendam te volgen, de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #volmvv.