VOLENDAM - De lijst met surprises in de historie van de TOTO KNVB Beker is haast oneindig. Het toernooi waar uitgesproken favorieten meer dan eens sneuvelen en op papier zwakkere broeders zegevieren. Het zijn verrassingen waar FC Volendam zich aan kan vasthouden bij het bekeronderonsje met Eredivisionist Willem II, komende dinsdag. In het KRAS Stadion wordt afgetrapt om 19.45 uur.

Een goede vertoning tegen Willem II kan de spelers van FC Volendam wellicht het stukje zelfvertrouwen bieden waar zij zo naar op zoek zijn. Want ook afgelopen vrijdag tegen Jong PSV werd niet het gewenste resultaat geboekt. De Volendammers kunnen terugkijken op een redelijk goede eerste helft, waarin het kansen kreeg op de openingstreffer. Die kreeg het in de tweede helft echter zelf om de oren. Wederom werd het geen vruchtbare avond op de Herdgang.

Met een stuk minder druk van het moéten winnen ontvangt Het Andere Oranje dinsdag Willem II, dat keurig in het linkerrijtje van de Eredivisie terug te vinden is. Dé smaakmaker van de ploeg is topschutter Fran Sol, goed voor zes doelpunten in evenzoveel wedstrijden. Voor de Tilburgers is het te hopen dat zij bekomen zijn van het doelpuntenfestijn van afgelopen zaterdag. Op bezoek bij Fortuna Sittard werden acht doelpunten gelijk verdeeld: 4-4. Tot driemaal toe wist Willem II een voorsprong niet vast te houden. Desondanks kan de ploeg van trainer Adrie Koster met een achtste plaats teren op een keurige seizoenstart.

Het is alweer vijf seizoenen geleden dat beide teams elkaar troffen in competitieverband. Willem II won in 2013 met 0-2 bij het bezoek aan de Dijk. De doelpunten werden gemaakt door Jordens Peters en Ruud Boymans. Het eredivisieseizoen 2008/’09 was de laatste keer dat FC Volendam een resultaat overhield aan het onderonsje met de Tilburgers. Het werd toen 2-2 door treffers van Melvin Platje en Paul de Lange. In dat seizoen zegevierden de Volendammers overigens wél in Tilburg. Rowin van Zaanen en Henny Schilder zorgden destijds voor de 1-2 overwinning.

Laatste ontmoetingen
13-12-13 | FC Volendam – Willem II: 0-2
17-02-12 | FC Volendam – Willem II: 1-2 (Maikel van der Werff)
28-10-08 | FC Volendam – Willem II: 2-2 (Melvin Platje, Paul de Lange)
10-04-04 | FC Volendam – Willem II: 0-1

De 34-jarige Siemen Mulder is dinsdagavond de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ketting en Zijlstra. Kick-off is dinsdagavond om 19.45 uur.

Heb je nog geen kaartje voor het dit heerlijke bekeravondje? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa.