VOLENDAM - FC Volendam heeft ook de derde wedstrijd op rij tegen een beloftenploeg in winst weten om te zetten. Vrijdagavond werd Jong FC Utrecht met 1-0 verslagen. Martijn Kaars kroonde zich tot matchwinnaar.

De aanvaller maakte zijn treffer na een klein uur spelen toen hij verwoestend uithaalde na een prima voorzet van Jari Vlak. Voorafgaand aan het doelpunt "vergat" FC Volendam al eerder de trekker over te halen. Met name in de openingsfase waren die kansen er namelijk al. Zo schoot Vlak al na twee minuten op de lat en mikte Nick Doodeman een paar minuten later net naast. Doodeman schoot vlak voor rust ook nog eens voorlangs nadat vlak daarvoor ook Jelle Duin een kans gemist had en Vlak een poging gekeerd zag worden door keeper De Keijzer. Jong FC Utrecht kon daar aanvallend nauwelijks iets tegenover stellen.

Na de rust was het beeld niet veel anders. Doodeman miste een derde goede kans, maar vervolgens brak Kaars dan wel de ban. Behalve een poging van Achefay had keeper Nordin Bakker vervolgens niet veel meer te duchten en controleerde de thuisploeg de wedstrijd. Duin en tweemaal Antonucci hadden de score nog een hoger aanzien kunnen geven, maar uiteindelijk bleek de 1-0 genoeg voor de terechte winst.

FC Volendam - Jong FC Utrecht 1-0 (0-0)