DORDRECHT - In het knusse stadion van FC Dordrecht stonden om 20:00 uur vanavond twee teams tegenover elkaar die de weg omhoog gevonden hadden. Bij FC Volendam ruimde trainer Hans de Koning een plaatsje in de basis in voor Cas Peters en Boy Deul. Daarnaast keerden ook Robin Schouten en Kevin Visser terug in de eerste elf.

De eerste de beste FC Volendam kans was direct raak. Vanaf de rechterflank kwam Cas Peters oog in oog met keeper Bryan Janssen te staan. Peters bleef koel en tikte de 1-0 voorsprong tegen de touwen. Verder gebeurde er weinig opzienbarends in het eerste bedrijf. Totdat Boy Deul pal voor rust na een fout in de achterhoede van de thuisclub alleen op Janssen af kon gaan. Janssen vloerde Deul, kreeg geel en de bal ging op de stip. Cas Peters schoot feilloos binnen: 0-2.

De verwachtte stormloop van FC Dordrecht direct na de thee bleef uit. Sterker nog, het was FC Volendam dat in de omschakeling een aantal keer de mogelijkheid kreeg om de score uit te bouwen. Een kwartier voor tijd was daar toch ineens de aansluitingstreffer. Omran Haydary mocht van ver uithalen. De schuiver was Mitchel Michaelis te machtig: 1-2. Even later kon de FC Volendam goalie wél handelend optreden bij een vrije trap van Maarten Peijnenburg.

De thuisclub rook bloed en kreeg de aanhang op de tribune in vervoering. Vijf minuten voor een einde liet Michaelis een schot los, maar in de kluts loste zijn verdediging het verder op. De spanning steeg in het Oranje kamp. FC Volendam kraakte, maar het brak niet: de eerste uitoverwinning was een feit: 1-2.

FC Dordrecht - FC Volendam 1-2 (0-2)
10. Peters 0-1
45. Peters (pen.) 0-2
74. Haydary 1-2

Opstelling FC Volendam: Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak (84. Ties Evers), Cas Peters (79. Teije ten Den), Boy Deul (68. Rodney Antwi), Anthony Berenstein