LEEUWARDEN - Een week voor de competitie in de Keuken Kampioen Divisie van start gaat heeft het FC Volendam van trainer Wim Jonk vertouwen gekweekt. de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding, op het nieuwe kunstgras van SC Cambuur, werd met 2-4 gewonnen.

De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong door voormalige Volendam-spelers. Jamie Jacobs opende de score, en nadat Joey Veerman op slag van rust met een mooi schot voor de gelijkmaker had gezorgd, was het Robert Mühren die in de tweede helft voor 2-1 zorgde. Ook de voormalige Volendam-spelers Erik Schouten en keeper Sonny Stevens speelden bij de thuisploeg, en laatstgenoemde moest nog drie keer vissen.

In een tijdsbestek van twintig minuten zorgde eerst Zakaria El Azzouzi voor de gelijkmaker. Martijn Kaars bracht Volendam voor het eerst op voorsprong en met een fraai schot in de verre hoek tekende nieuwkomer Darius Johnson voor het slotakkoord: 2-4.

FC Volendam begint de competitie volgende week vrijdag 9 augustus met een uitduel bij Helmond Sport.