VOLENDAM - De spelers van FC Volendam hebben hun intenstieve trainingsweek afgesloten met een verlies tegen Almere City FC. Het duel, dat als afsluiting diende van de drukbezochte Open Dag, ging met 1-2 verloren.

Behoorlijk wat nieuwsgierige fans bleven hangen bij het potje tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Zij zagen de gasten sterk openen. De Almeerders kwamen na een kwartier op voorsprong door een treffer van Stijn Meijer. Even later voorkwam doelman Jordi van Stappershoef grotere schade.

Daarna liet FC Volendam van zich spreken. Na een vloeiende aanval had Anthony Berenstein iets teveel tijd nodig om uit te halen, waardoor zijn schot geblokt werd. Even later belandde zijn kopbal in kansrijke positie nét over. Vlak voor rust was het wel raak. Een vrije trap van Joey Veerman werd door Paul Kok knap binnengekopt: 1-1.

Almere City FC greep na rust via Meijer weer de leiding. De vele trainingsuren van de afgelopen week maakten het er niet makkelijker op voor de Volendammers. Toch had het in de slotfase kansen op de gelijkmaker. Kok zag een bijna identieke kopbal als in de eerste helft van de lijn worden gewerkt. Ook een kopbal van Berenstein werd vóór de doellijn gekeerd door een Almeerse verdediger. In de blessuretijd vergat invaller Tije ten Den de trekker over te halen.

Komende dinsdag is Heracles Almelo de volgende tegenstander in de oefencampagne. Het duel begint om 19 uur.

FC Volendam - Almere City FC: 1-2 (1-1)

15. Stijn Meijer 0-1
44. Paul Kok 1-1
50. Stijn Meijer 1-2

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef; Mohamed Betti (75. Darryl Baly), Marco Tol, Daan Klinkenberg (75. Alex Plat), Paul Kok (72. Evers); Joey Veerman, Anthony Berenstein (75. Nick Runderkamp), Gerry Vlak (75. Jari Vlak); Nick Doodeman (75. Martijn Kaars), Enzo Stroo (75. Ten Den), Rodney Antwi.