VOLENDAM - FC Volendam heeft sinds een aantal weken de wind weer in de zeilen. Afgelopen vrijdag werd tegen FC Dordrecht de eerste uitoverwinning geboekt en daarmee is het team van trainer Hans de Koning al zes wedstrijden ongeslagen. Komende vrijdag behoort een plaats in het linkerrijtje zelfs tot de mogelijkheden wanneer er gewonnen wordt van concurrent MVV Maastricht. Het affiche met de Limburgse ploeg begint om 20.00 uur in het KRAS Stadion.

De winstpartij aan de Krommedijk in Dordrecht was voor FC Volendam wederom een bevestiging dat het weer terug op de goede weg is. Goudhaantje afgelopen vrijdag was Cas Peters. De van FC Emmen overgekomen aanvaller verzorgde bij de 1-2 overwinning de gehele Volendamse productie en tilde zijn doelpuntenaantal daarmee naar drie treffers. De oranjehemden maakten het zichzelf in de slotfase nog behoorlijk lastig, maar als team sleepten de Volendammers de drie punten over de eindstreep. Daarmee zijn zij ook nog eens goed uit de startblokken geschoten bij de start van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie.

MVV minder gelukkig
MVV was afgelopen vrijdag minder gelukkig. In het thuisduel met koploper Sparta Rotterdam kregen de Limburgers voldoende kansen om het de rood-witten lastig te maken, maar desondanks gingen de Spartenen er met een 0-2 overwinning vandoor. MVV is daardoor terug te vinden op de twaalfde plaats met veertien punten. Twee meer dan achtervolger FC Volendam.

De Maastrichtenaren wisselen goede resultaten af met enkele slippertjes. Vier van de twaalf duels gingen verloren, maar drie daarvan waren in een rechtstreeks duel met een ploeg uit de huidige top vier. De laatste overwinning dateert van een kleine maand geleden, toen MVV in Enschede FC Twente nog met 0-1 opzijzette. Een ploeg om rekening mee te houden dus. Joeri Schroijen is met vijf doelpunten topscorer bij MVV. Daarmee heeft hij bijna de helft van de Maastrichtse productie op zijn naam. Met elf goals is MVV na FC Eindhoven (negen treffers) de minst scorende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Spannende confrontaties
Confrontaties tussen FC Volendam en MVV zijn doorgaans bijzonder spannend. De Volendammers verloren de laatste drie duel aan de Dijk niet. Vorig jaar maakten de dijkbewoners een 0-2 achterstand goed door goals van Enzo Stroo en Nick Doodeman. Het seizoen ervoor won FC Volendam met 3-1. De grootste thuisoverwinning van de Volendammers sinds de jaarwisseling was in 2014, toen er aan de Dijk met 3-0 gewonnen werd. Destijds waren Henk Veerman (tweemaal) en Kevin Brands trefzeker.

Laatste vijf edities
12-03-18 | FC Volendam – MVV: 2-2 (Enzo Stroo, Nick Doodeman)
28-04-17 | FC Volendam – MVV: 3-1 (Enzo Stroo, Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis)
20-09-16 | FC Volendam – MVV: 3-3 (3x Jack Tuijp)
06-05-16 | FC Volendam – MVV: 1-2 (Kevin van Kippersluis, play-offs)
06-03-16 | FC Volendam – MVV: 0-1

De wedstrijd staat onder leiding van de 31-jarige Martin Pérez. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Bluemink en Van Kampen. Kick-off is vanavond om 20.00 uur.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor deze spannende wedstrijd? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #volmvv.