VOLENDAM - Na Robert Mühren heeft FC Volendam zijn voorhoede opnieuw van een impuls voorzien. Vleugelaanvaller Daryl van Mieghem (31) draagt de komende twee seizoenen het hagelnieuwe oranjetenue van Het Nieuwe Oranje, met de optie voor nog een seizoen.


Van Mieghem voegt, naast zijn kwaliteiten als snelle en doeltreffende vleugelspeler, een stuk ervaring toe aan de Volendamse selectie. Recent speelde de Amsterdammer voor De Graafschap, waar hij het afgelopen seizoen goed was voor tien treffers en elf assists. Zo scoorde Van Mieghem in het door FC Volendam met 2-5 gewonnen duel op de Vijverberg. De aanvaller kwam daarnaast uit voor AFC Amsterdam, Telstar, Excelsior, Heracles Almelo en dus De Graafschap. In het vissersdorp begint Van Mieghem aan zijn tiende seizoen in het profvoetbal.

'Aanvallend voetbal spreekt aan'
Volgens Van Mieghem is het voetbal van FC Volendam op zijn lijf geschreven “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Het aanvallende voetbal en de ambitie van de club spreken mij enorm aan. Na de gesprekken met trainer Wim Jonk en Jasper van Leeuwen was het voor mij duidelijk dat ik graag naar FC Volendam wilde. Ik ben dan ook blij dat het allemaal rond is gekomen en kan niet wachten om te beginnen.”

'Totaalpakket'
Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de extra stootkracht voorin. “Met de komst van Daryl krijgt de selectie een flinke boost in aanvallend opzicht. Hij heeft over een langere periode aangetoond dat hij niet alleen een zeer dreigende individualist is, maar ook een stabiele teamplayer.”

Van Leeuwen beschrijft de vleugelaanvaller. “Daryl heeft het totale pakket dat wij graag terugzien bij een buitenspeler: hij is creatief en initiatiefrijk, maar ook vast aan de bal als de situatie daar om vraagt. Daryl heeft snelheid, diepgang en combineert scorend vermogen met een goed oog voor de vrije man. Dit zijn belangrijke eigenschappen die ons team verder versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat Daryl heel goed past bij onze speelstijl en zijn nieuwe teamgenoten.”