VOLENDAM - FC Volendam-MVV (2-2). FC Volendam heeft aan de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht een punt over gehouden door met 2-2 gelijk te spelen. Volendam maakte een vroeg opgelopen 0-2 achterstand ongedaan en stapte daardoor als morele winnaar van het veld. Het ene punt brengt Volendam echter niet dichter bij de play-offplaatsen.

Volendam begon de wedstrijd – met achterin basisdebutant Marco Tol - voortvarend. De eerste aanval leverde direct gevaar op toen een voorzet vanaf links kon worden ingeschoten door achtereenvolgens Nick Doodeman, Joey Veerman en Gerry Vlak. Alle drie zagen zij echter hun inzet geblokt worden door MVV-verdedigers. Toen de gasten uit Maastricht daarna de aanval zochten was het gelijk raak. De voorzet van links kwam van Janssens en viel precies tussen Verhulst en de laatste verdedigingslijn in. Okita was attent en tikte binnen. Volendam moest in de achtervolging, maar nog niet van de schrik bekomen was het 0-2. De hoekschop van Ciranni kon van heel dichtbij worden ingekopt door Shermaine Martina. Het vertrouwen van Volendam liep zo een flinke deuk op. MVV kon zich terug trekken en Volendam moest de rug zien te rechten. Langzaam werden weer patronen herkenbaar en werd de zijkant gezocht. Met name de tandem Visser-Doodeman kwam weer tot leven. Een voorzet van laatstgenoemde bereikte net Enzo Stroo niet, waardoor de aansluiting uit bleef. Intussen liet MVV zich niet onbetuigd in de omschakeling. Met name Arsenal-huurling Nwakali bleek lastig bespeelbaar. Ook de hoekschoppen van de Limburgers stichtten gevaar. De aansluitingstreffer van Volendam kwam echter toch nog voor rust. Gerry Vlak lanceerde Nick Doodeman en dit keer werd het eindstation wel bereikt. Stroo schoof de bal onder de doelman door; 1-2. De treffer bood perspectief voor de tweede helft.

Volendam begon aan de tweede helft zoals het de eerste begon. Met dat verschil dat MVV dit keer niet scoorde. Na ruim zes minuten was er de eerste grote kans. Stroo vond echter de doelman op zijn pad. Dat bleek later niet de laatste keer te zijn. De kansen voor Volendam bleven namelijk komen. Visser schoot van afstand net naast en zag niet veel later een kopbal knap gepakt worden door de doelman. Tussendoor had Hobie Verhulst zijn team in de race gehouden met een briljante redding op een inzet van Houben. Net nadat Rodney Antwi een teenlengte te kort kwam voor de gelijkmaker, vond Nick Doodeman wel het net. De aangever was dit keer Antwi die oog had voor de aanstormende vleugelspeler. In het vervolg ging Volendam het meest nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. De gasten namen overduidelijk genoegen met een punt. Zij houden Volendam op die manier op afstand op de ranglijst. Een driepunter lag zelfs nog in het verschiet voor de bezoekers, maar gelukkig voor de thuisploeg schoot Schroijen in kansrijke positie over. Een nederlaag was ook niet verdiend geweest.

Opstelling FC Volendam: H. Verhulst, T. Evers, G. Smal, M. Tol, D. Klinkenberg (89e H. Schilder), K. Visser, J. Veerman, G. Vlak (84e T. ten Den), E. Stroo, N. Doodeman, R. Antwi (86e L. Pedro)