VOLENDAM - De kruitdampen van het vuurwerk zijn opgetrokken, de oliebollen verteerd en misschien zijn de eerste goede voornemens alweer gesneuveld. Voor FC Volendam wacht na een korte winterstop direct een kraker van jewelste tegen Cambuur Leeuwarden. Kunnen de mannen van Wim Jonk ook meteen voor vuurwerk zorgen? De aftrap in het Cambuur Stadion is om 20.00 uur.


Terwijl de Friezen zich in Epe voorbereidden op de tweede seizoenshelft trok FC Volendam voor een kort trainingskamp naar Noord-Spanje. Onder de Spaanse winterzon werd er nog eens extra gesleuteld aan de spelprincipes waarmee FC Volendam al veel lof heeft geoogst bij de buitenwacht. Een ticket voor de nacompetitie is al in de pocket, maar FC Volendam aast op meer.

Cambuur kroonde zich medio december met een 3-1 zege bij Excelsior tot Herbstmeister van de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Henk de Jong verzamelde na twintig duels 45 punten. Dat zijn er acht meer dan Het Nieuwe Oranje, dat het jaar afsloot op een vierde plaats. Met het verzamelde puntenaantal staat het op gelijke hoogte met De Graafschap, dat door de tweede stek van Jong Ajax nu op een ‘promotieplaats’ staat.

Eerder dit seizoen slikte de Volendammers een pijnlijke 4-0 thuisnederlaag tegen de Friezen. Na een vroege rode kaart voor verdediger Marco Tol was het lot van FC Volendam snel bezegeld. Oud-Volendammer Robert Mühren had met zijn hattrick een groot aandeel in de Friese zege. In de aanloop naar de competitie versloeg FC Volendam Cambuur echter nog met 2-4. Namens de oranjehemden scoorden Joey Veerman (inmiddels SC Heerenveen), Zakaria El Azzouzi, Martijn Kaars en Darius Johnson.

Van de zeventien ontmoetingen in Leeuwarden wist FC Volendam slechts twee keer de drie punten in de tas te stoppen. Vijfmaal sprokkelden de Volendammers één punt, zoals in de ontmoeting van vorig seizoen. Nick Doodeman tekende voor de enige Volendamse goal. In januari 2007 won FC Volendam met 1-0 door een treffer van Rowin van Zaanen. De hoogste nederlaag was in maart 2012. Met huidige Cambuur-spelers Sonny Stevens en Robert Mühren in de gelederen verloor Volendam destijds met 4-1. Achmed Ahahaoui redde de Volendamse eer.

FC Volendam wil de thuisnederlaag tegen Cambuur maar wat graag goedmaken en zal gebrand zijn op een goede prestatie. Op naar een goed begin van een mooi voetbaljaar!

Laatste vijf ontmoetingen
17-11-18 | Cambuur Leeuwarden - FC Volendam 1 - 1

Nick Doodeman

30-03-18 | Cambuur Leeuwarden - FC Volendam 2 - 2
Rodney Antwi & Anthony Berenstein

04-11-16 | Cambuur Leeuwarden - FC Volendam 2 - 1
Kevin van Kippersluis

21-12-12 | Cambuur Leeuwarden - FC Volendam 2 - 2
Jack Tuijp & Maikel van der Werff

02-03-12 | Cambuur Leeuwarden - FC Volendam 4 - 1
Achmed Ahahaoui

Scheidsrechters
De wedstrijd staat onder leiding van de 34-jarige Serdar Gözübüyük. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren de Vries en Schaap. De aftrap in het Cambuurstadion is om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer te volgen via het Twitter-account @fcvolendam en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #camvol. Daarnaast is de wedstrijd live te zien op het open kanaal van FOX en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen Cambuur Leeuwarden en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Kijk dan hier!