VOLENDAM - Vrijdag 17 augustus staat bij veel voetballiefhebbers met een dikke oranje stift omcirkeld in de agenda. Want dan klinkt eindelijk het startschot van de Keuken Kampioen Divisie. Misschien wel de sterkste Eerste Divisie ooit.

Degradanten
Sparta Rotterdam, FC Twente en Roda JC mikken direct op een terugkeer naar de Eredivisie, terwijl ook clubs als NEC, Go Ahead Eagles, Cambuur en de beloftenteams van oudsher meedoen om de bovenste stekken. Het wordt dringen om de plaatsen die aan het einde van het seizoen rechtgeven op deelname aan de play-offs om promotie. Een eindklassering waar ook FC Volendam dit seizoen weer op mikt. Daarvoor hoopt het vrijdag tegen FC Den Bosch de eerste slag te slaan.

Contouren langzaam zichtbaar
Dat goede resultaten in de voorbereiding geen garanties geven voor een kickstart in de competitie heeft FC Volendam vorig jaar aan den lijve ondervonden. Andersom geldt hetzelfde. Ondanks dat de uitslagen anders doen vermoeden liet FC Volendam in de oefenwedstrijden de afgelopen weken geregeld goed voetbal zien. Tegen de profclubs leverde dit geen overwinningen op, maar in de afsluitende sessie tegen Jong AZ werden de contouren van een fris FC Volendam langzaam zichtbaar. Het vermakelijke duel eindigde in 3-3. Rodney Antwi nam met een loepzuivere hattrick de volledige Volendamse productie voor zijn rekening.

Kakhi Jordania
De tegenstander van komende vrijdag, FC Den Bosch, haalde de afgelopen weken veelvuldig het nieuws. Zo’n drie weken terug maakte de Brabantse club bekend dat het in de persoon van Kakhi Jordania (de zoon Mareb Jordania, de voormalig eigenaar van Vitesse) een nieuwe eigenaar heeft gevonden. De plannen zijn groots en voorzichtig wordt gedroomd van de Eredivisie.

Blik nieuwelingen
In de periode daarna trok de Brabantse club een blik nieuwe spelers open. Deze week nog werden Albin Gashi (Oostenrijker), Julián Marchioni en Nicolás Romat (beiden Argentijn) gepresenteerd en eerder verwelkomende het Rauno Sappinen, Stefan Velkov, Imran Oulad Omar en Rúben Rodrigues. Voetballers die bij weinig kenners een belletje doet rinkelen. Hierin schuilt direct het gevaar. Hoe sterk de Bossche formatie is zal komende vrijdag duidelijk worden. In de oefencampagne werden zeges op onder andere MVV (2-0) en het nationale team van Suriname (4-0) afgewisseld met een nederlaag tegen Roda JC (2-0) en een gelijkspel tegen GVVV (3-3).|

Korte historie
De afgelopen jaren bleek FC Den Bosch een fijne tegenstander voor FC Volendam. De afgelopen drie edities in het KRAS Stadion werden allen in winst omgezet. Vorig jaar werd Antwi de matchwinner in de met 1-0 gewonnen partij.

Arbitrage
De 28-jarige Ingmar Oostrom is vrijdagavond de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ketting en Adriaans. Kick off is vrijdagavond om 20:00 uur in ons KRAS Stadion.

Twitter
De wedstrijd is weer via het Twitter-acount @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #voldbo.
Heb je nog geen kaartje voor de wedstrijd? Bestel hem dan online of koop je ticket aan de kassa.