VOLENDAM - Voor FC Volendam staat komende vrijdag een bezoek aan Roda JC op de planning. En dat betekent dat de Volendammers zich kunnen opmaken voor de langste busrit van het seizoen. Wel treffen de oranjehemden in Zuid-Limburgse Kerkrade twee oude bekenden, namelijk oud-trainer Robert Molenaar en vleugelspits Gyliano van Velzen. De aftrap in het Parkstad Limburg Stadion is om 20.00 uur.

Het is voor FC Volendam de laatste van de reeks van wedstrijden tegen teams die de ambitie hebben mee te strijden om het kampioenschap. Na de eerdere nederlaag tegen NEC gingen de Volendammers afgelopen vrijdag schlemielig onderuit tegen FC Twente. De gasten uit Enschede maakte in de laatste minuut 1-2, waardoor het harde werken van de thuisploeg niet werd beloond met een resultaat. Boy Deul verzorgde met zijn vijfde goal van het seizoen de Volendamse productie. Na afloop ging het vooral over de toestand van doelman Mitchel Michaelis, die al vroeg in de wedstrijd met een nare blessure aan het gezicht gewisseld moest worden. Zoals eerder viel te lezen is hij met succes geopereerd aan zijn verwondingen. Nordin Bakker verving de onfortuinlijke Michaelis en maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht van FC Volendam.

Roda JC verkeerd sinds een aantal weken in goede vorm. Van de laatste zes wedstrijden verloor het er slechts één (de Zuid-Limburgse derby tegen MVV met 2-0) en werd vier keer de volle buit gepakt. Afgelopen vrijdag kende de ploeg van Robert Molenaar een kleine uitglijder, toen het thuis tegen Dordrecht een 2-0 voorsprong uit handen gaf en het in 2-2 eindigde. Wel is Roda JC door de sterke reeks op de tweede plaats in de tweede periode terug te vinden, met één punt achterstand op koploper FC Den Bosch (14 om 13 punten). FC Volendam verzamelde in die zes wedstrijden tien punten. In de algehele stand bezetten de Limburgers de zesde plaats met 28 punten. Volendam heeft zeven punten minder en staat veertiende. Aanvaller Mario Engels is de grote man bij de geel-zwarten met veertien treffers en vier assists.

FC Volendam boekt geregeld een goed resultaat als het een bezoek brengt aan het Parkstad Limburg Stadion. Weliswaar werd de laatste editie in 2015 met 3-2 verloren (Kevin Brands en Brandley Kuwas scoorden), in het Eredivisieseizoen 2008/’09 werd er niet verloren van de Limburgers. Melvin Platje was toen de grote man. Eerst in het kwartfinaleduel om de KNVB Beker, die de Volendammers na een weergaloze volley van Platje in de verlenging met 2-3 wonnen, om een maand later de oranjehemden in de slotfase naar een punt te schieten: 1-1. De grootste overwinning op Limburgs grondgebied was in 1991. FC Volendam won met 1-5 door drie goals van Fabian de Freitas en twee van John Clayton.

Laatste vijf ontmoetingen
09-02-15 | Roda JC - FC Volendam: 3-2 (Kevin Brands, Brandley Kuwas)
23-04-09 | Roda JC - FC Volendam: 1-1 (Melvin Platje).
05-03-09 | Roda JC - FC Volendam: 2-3, KNVB Beker (Tim Bakens, Melvin Platje 2x).
20-02-04 | Roda JC - FC Volendam: 1-0.
09-09-97 | Roda JC - FC Volendam: 0-2 (Dennis Schulp 2x).

De wedstrijd staat onder leiding van de 30-jarige Erwin Blank. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ketting en Inia. Kick-off is vrijdag om 20.00 uur.